„Pirmojo karantino metu centrus pasiekė parama maisto produktais, kuriuos organizacijos išdalino vaikams ir jų šeimoms. Taip pat „Lidl“ parduotuvių lankytojai jau ketvirtus metus iš eilės vieno mygtuko paspaudimu gali skirti už depozitą gautus pinigus vaikams, o „Lidl“ surinktas lėšas padvigubina. Dabar, kai šaltasis metų sezonas įpusėjo, o karantinas nesibaigia, nusprendėme skirti paramą vaikams apelsinų sultimis. Jiems šiuo metu ypač svarbu gauti pakankamai vitaminų - tikimės, kad šios nedidelės dovanos juos pradžiugins“, – sako „Lidl Lietuva“ korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamento vadovas Valdas Lopeta.

Parama vaikų imunitetui

Dalies vaikų dienos centrų veiklą koordinuojančios organizacijos „Gelbėkit vaikus“ generalinė direktorė Rasa Dičpetrienė pasakoja, kad apelsinų sultys labai pradžiugino centruose besilankančius ar pažeidžiamose šeimose gyvenančius vaikus, kuriems tai – ne tik retai pasitaikanti proga pasmaližiauti, bet ir galimybė stiprinti organizmą.

„Iš „Lidl“ gautą paramą paskirstėme į Kauno, Kauno rajone, Marijampolėje, Beižionyse ir Paparčiuose įsikūrusius vaikų dienos centrus. Vaikai labai džiaugėsi ir dėkojo, nes, kaip žinome, dauguma tėvų negali dažnai jiems nupirkti apelsinų sulčių. O esant tokiems orams, natūralus gėrimas, kuriame gausu vitamino C, taip pat yra puikus būdas sustiprinti augančio vaiko organizmą“, – sako R. Dičpetrienė.

Paramos sulaukė ne tik vaikai

Nors pagrindinis paramos tikslas – natūraliomis apelsinų sultimis pradžiuginti vaikus, paramos sulaukė ir kiti organizacijų globojami šalies gyventojai. Tai – vieniši seneliai, rizikos grupėms priklausantys žmonės, sunkumus patiriančios šeimos ir net išgyvenantys benamystę.

„Gavome virš 3 tūkst. litrų apelsinų sulčių, kuriuos dalimis paskirstėme mūsų projektams. Dalis teko „Maisto ant ratų“ programai ir buvo išdalinti vienišiems seneliams. Kiti iškeliavo į Tauragėje, Alytuje, Kaune ir kituose šalies miestuose įsikūrusius dienos centrus, pasiekė socialinės rizikos šeimas, kurioms šis karantinas dažnai sunkesnis nei daugeliui“, – sako organizacijos Maltos ordino pagalbos tarnyba atstovė Jolanta Bielskienė.

Lietuvos „Carito“ generalinė sekretorė Deimantė Bukeikaitė priduria, kad apelsinų sulčių sulaukė ir į organizacijos valgyklas didžiuosiuose šalies miestuose užsukę žmonės, kuriems reikalinga pagalba. Juos maloniai nudžiugino kartu su maistu gautos sultys.

Sultys – maža šventė

J. Bielskienė sako, kad sunkiau gyvenantiems šalies gyventojams paprastai skiriama parama ilgiau negendančiais maisto produktais: makaronais, miltais, įvairiomis kruopomis. O apelsinų sulčių šiame paramos maisto krepšelyje nebūna.

„Apelsinų sultys – nekasdienė dovana tiek vaikams, tiek suaugusiems. Juk įprastai šie žmonės perka sultis galbūt tik labai išskirtinėmis progomis. Džiaugiuosi, kad dėl tokios „Lidl“ iniciatyvos žmonės paįvairins savo kasdienės mitybos racioną ir gaus natūralių vitaminų“, – teigia Lietuvos „Carito“ generalinė sekretorė.