Šiemet kelios dešimtys IKEA darbuotojų savo dovanas skyrė Kauno miesto socialinių paslaugų centro Šeimos krizių centro paslaugų gavėjams. Už paaukotas dovanas surinkta suma paversta maisto produktais, skanėstais šventiniam stalui. Kiekviena krizių centre gyvenanti šeima taip pat gaus būtiniausių namų reikmenų, pavyzdžiui, patalynės, rankšluosčių, o vaikai sulauks dovanų. Visa suteiktos paramos mažmeninė vertė - kone 3000 Eur.

„Kalėdos šiemet yra kitokios, negu būtumėm kada nors galėję įsivaizduoti, tačiau jos nesumažino IKEA darbuotojų noro daryti gerus darbus. Greičiau priešingai, šiemet kaip niekada daug IKEA darbuotojų rinkosi savo kalėdinę dovaną, kurią gauna iš bendrovės, paskirti Šeimos krizių centre Kaune gyvenantiems asmenims, nukentėjusiems nuo smurto artimoje aplinkoje“, - teigia Milda Šapokienė, IKEA Lietuva Personalo ir įmonės kultūros departamento vadovė.

„Tvarumas yra IKEA verslo strategijos dalis ir svarbus įmonės kultūros elementas. Vidiniai tyrimai rodo, kad tvarumas, pastangos dėl žmonių ir planetos, yra vienas iš aspektų, dėl kurio darbuotojai didžiuojasi dirbdami IKEA‘oje. Jų įsitraukimas ir siekis padėti aplinkiniams yra sąmoningas ir natūralus – net kalėdinės dovanos tampa ženklu apie norą prisidėti prie pozityvių pokyčių visuomenėje“, - teigia IKEA atstovė.

Kova prieš smurtą namuose

Dar šių metų rudenį IKEA paskelbė, jog viena iš bendrovės socialinės atsakomybės sričių Baltijos šalyse bus kova prieš smurtą namuose. 2021 m. prasidėsiančioje kampanijoje numatytos informacinės kampanijos, pagalba krizių centrams, teikiantiems laikino apgyvendinimo paslaugas, nukentėjusiems nuo smurto namuose.

„Tvarumas reiškia ne tik mūsų veiklos principus, siekiant daryti kuo mažesnę įtaką gamtai, tačiau ir įsipareigojimą tų šalių, kuriose veikiame, visuomenei. Socialinės atsakomybės programos tikslas yra įkvėpti, sukelti diskusiją visuomenėje, mobilizuoti pastangas įsivardintiems iššūkiams įveikti ir taip siekti ilgalaikių pozityvių pokyčių“, - sako Renata Dantė, IKEA Korporatyvinės komunikacijos vadovė Baltijos šalims.

Pasak jos, iki šiol IKEA Baltijos šalyse daugiausia dėmesio skyrė žaliosioms iniciatyvoms, siekdama populiarinti tvarų gyvenimą namuose. Ši strateginė kryptis ir toliau išliks, tačiau šalia atsiras investicijos ir pastangos spręsti socialines problemas.

„IKEA‘os esminis principas yra įsitikinimas, jog visi žmonės yra lygūs ir nusipelno pagarbaus elgesio visais gyvenimo atvejais ir visose įmanomose situacijose, įskaitant ir gyvenimą namuose. Norime būti dar vienu balsu visuomenėje, kuris garsiai kalba apie smurto namuose problemą ir siekiat prisidėti prie jos sprendimo“, - sako R. Dantė.

IKEA darbuotojų paaukotos kalėdinės dovanos yra darbuotojų iniciatyva. IKEA numatytų socialinės atsakomybės veiksmų startas yra 2021 m. pradžia.

Publikuotas straipsnis yra parengtas įmonės ar organizacijos, kuri pateko į „Atsakingo požiūrio“ apdovanojimus.

„Atsakingo požiūrio“ apdovanojimai – iniciatyva, skirta pagerbti prie Lietuvos gerovės kūrimo prisidedančias įmones ir verslininkus.

Už straipsnio turinį atsako juos atsiuntę asmenys ir jų atstovaujamos organizacijos.

Šaltinis
Atsakingo požiūrio apdovanojimai
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)