Šiuo metu „Purina“ yra pasiekusi didelių laimėjimų socialinėje srityje. Bendrovei pavyko padidinti augintinių socialinį adaptavimąsi tikslingai bendradarbiaujant su daugiau kaip 40 organizacijų iš 15 šalių.

Pavyzdžiui, bendrovės iniciatyva „Purina Pets at Work Alliance“ padeda daugybei organizacijų ir įmonių priimti keturkojus draugus biuruose.

2018 m. ši iniciatyva buvo sėkmingai išbandyta pačios bendrovės biuruose, net 22 šalyse bendrovės „Purina“ biurai buvo draugiški šunims. Kartu visoje Europoje prie iniciatyvos prisijungė daugiau kaip 60 įmonių.

Lietuvoje „Purina“ taip pat įgyvendino socialinį projektą „Gyvūnai darbe“. Juo Lietuvos įmonės buvo skatinamos tapti draugiškesnės gyvūnams. Nuo 2018 m. vasario, visus metus, įmonės galėjo registruotis „Delfi“ portale paskelbtoje anketoje, o „Purina“ rinko įmones, kurias lankė portalo žurnalistai. Vykstant projektui užsiregistravo 48 įmonės, o net 26 iš jų buvo aplankytos ir apdovanotos bendrovės „Purina“ prizais, publikuoti jų pasakojimai.

Žurnalistai aplankė „Go Vilnius“, Lietuvos oro uostų, „Lietuvos draudimo“, „Tilde informacinių technologijų“, „Druskininkų Rasos“, „Small Planet Airlines“, „Transekstos“ biurus. Taip pat žurnalistai viešėjo butike „Emocija“, ansamblio „Lietuva“ repeticijų patalpose, „Litigo“ kontoroje. Visas šias įmones vienija idėja: į darbą eiti su augintiniu – smagiau.

Daugiausia „Delfi“ skaitytojų dėmesio sulaukė „Vilnius GO“ biuro istorija, o darbuotojai neslėpė, kad augintiniai biure sukuria pozityvią atmosferą, suteikia progą pasidžiaugti, trumpai pailsėti nuo darbų. Taip pat labai daug skaitytojų simpatijų sulaukė straipsnis apie valstybinę įmonę „Lietuvos oro uostai“, kurioje iniciatyva vestis augintinius į darbą pradžioje buvo tik eksperimentas, bet peraugo į tikrai nuostabią augintinių ir darbuotojų draugystę. Įdomi istorija apie dainų ir šokių ansamblio „Lietuva“ choristus ir šokėjus, jie irgi vedasi savo augintinius į repeticijas. Tiesa, ne kasdien, tik penktadieniais.

Ansamblyje dirba apie 80 žmonių ir visi labai laukia penktadinių, tomis ypatingomis dienomis jie labiau šypsosi ir būna draugiškesni.

Purina“ džiaugiasi, kad jų iniciatyvos dėka vis daugiau ir daugiau įmonių priima sprendimą leisti savo darbuotojams atsivesti augintinius į darbą.

Publikuotas straipsnis yra parengtas įmonės ar organizacijos, kuri pateko į „Atsakingo‌ ‌požiūrio“‌ ‌apdovanojimus.

Šaltinis
Temos
Atsakingo požiūrio apdovanojimai
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)