„Elektromobilių įkrovimo stotelių įrengimas šalia „Lidl“ parduotuvių – vienas iš būdų, kaip prisidedame prie aplinkos išsaugojimo ateities kartoms. Džiaugiamės, kad jau ketvirtame šalies mieste – Tauragėje – savo pirkėjams siūlome galimybę pasikrauti elektromobilius apsipirkimo metu ir taip mažinti CO2 emisiją miestuose. Dėkojame Tauragės rajono savivaldybei už sklandų bendravimą ir atsakingą darbą kartu bei tikimės, kad tai tik dar labiau paskatins šalies gyventojus rinktis tvarias transporto priemones“, – sako „Lidl Lietuva“ Centrinės tarnybos vadovas, valdybos narys Marius Kybartas.

Stotelė yra įrengta prie Tauragėje (Dariaus ir Girėno g. 48) esančios „Lidl“ parduotuvės. Jos bendras galingumas – 44 kW, tad stotelėje vienu metu galės krautis 2 elektromobiliai maksimalia 22 kW galia.

Ragina apie dėmesį aplinkai kalbėti garsiau

Tauragės rajono savivaldybės Statybos skyriaus specialistas Gediminas Kurlinkus pasakoja, kad Tauragė stengiasi būti viena iš žaliausių savivaldybių, o ši prekybos tinklo „Lidl“ iniciatyva – dar vienas įrodymas, kad privatus ir viešasis sektorius gali sėkmingai dirbti kartu.

„Itin vertiname prekybos tinklo norą bendradarbiauti su mūsų savivaldybe ir kartu miesto gyventojams padovanoti socialiai atsakingą dovaną. Tokios iniciatyvos kaip ši skatina dar garsiau kalbėti apie šiltnamio efektą skatinančių dujų emisijų mažinimą ir alternatyvių transporto priemonių pasirinkimą – juk tai vienas iš veiksmingiausių būdų, kovojant su klimato kaita. Džiaugiamės, kad drauge su „Lidl“ prie šios kovos galime prisidėti ne tik žodžiais, bet ir konkrečiais veiksmais“, – sako G. Kurlinkus.

Įkrovimo stotelių infrastruktūros svarba augs

Tauragės rajono savivaldybės atstovas priduria, kad tai yra jau aštuntoji elektromobilių įkrovimo vieta Tauragės mieste. Anot jo, remiantis „PlugShare“ platforma, kurioje yra registruojamos visos pasaulio elektromobilių įkrovimo stotelės, Tauragės miestas, pagal nemokamų stotelių skaičių vienam gyventojui, Lietuvoje yra tarp pirmaujančiųjų.

„Didžiuojamės galėdami būti vienu iš daugiausiai nemokamų elektromobilių įkrovimo stotelių vienam gyventojui turinčiu miestu. Tendencijos rodo, kad ateityje elektromobiliai taps vis svarbesne mūsų visuomenės dalimi, todėl išplėtota jų įkrovimo infrastruktūra taps būtinu kiekvieno pažangaus miesto elementu. Tikimės, kad ši plėtra paskatins ne tik tauragiškius, bet ir visos šalies gyventojus, renkantis naują transporto priemonę savo žvilgsnį nukreipti į aplinkai draugiškesnius ar visai jos neteršiančius automobilius“, – teigia G. Kurlinkus.

„Lidl Lietuva“ primena, kad šiuo metu, be naujosios elektromobilių stotelės Tauragėje, tokios stotelės yra įrengtos ir dar prie trijų „Lidl“ parduotuvių – Vilniuje (Salomėjos Nėries g. 16), Kaune (Savanorių pr. 315) bei Šiauliuose (Tilžės g. 217). Visose jose elektromobilius vairuotojai gali pasikrauti nemokamai.