Siekdami padėti visiems žmonėms kovoti su COVID-19 grėsmėmis ir efektyviau spręsti dirbtinės plaučių ventiliacijos aparatų trūkumą ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje, Teltonika subūrė 30-ties labai patyrusių darbuotojų komandą. Jos tikslas buvo pagaminti dirbtinės plaučių ventiliacijos aparatą prieinamą visoms medicinos įstaigoms. Teltonika įmonių grupės specialistų atsidavimas šiai iniciatyvai leido pagaminti pirmą dirbtinės plaučių ventiliacijos aparato prototipą per rekordiškai trumpą laiką. Už sėkmingą iniciatyvos įgyvendinimą ir pagalbą Lietuvai COVID-19 pandemijos metu, Arvydas Paukštys buvo pagerbtas ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Riterio kryžiumi.

Įmonė palaiko glaudų bendradarbiavimą su akademine bendruomene ir kartu vysto aukščiausių technologijų daiktų interneto projektus padedančius žmonėms. Vienas iš tokių projektų yra šiuo metu kuriama prieširdžių virpėjimą atpažįstanti išmanioji apyrankė, kuri turėtų palengvinti gyvenimą aritmija sergantiems žmonėms.

Taip pat Teltonika įmonių grupė nuolat teikia jauniems žmonėms mokymosi, tobulinimosi ir praktikos galimybes savo įsteigtose penkiose akademijose. Šiuo metu veikia IoT ir B2B akademijos Vilniuje ir Kaune, kurios siūlo galimybę rinktis tarp daugiau nei 10 programų ir įgyti profesinių įgūdžių bei tapti savo srities specialistais. Per daugiau nei trejus akademijų gyvavimo metus profesionalių žinių pasisėmė virš 500 studentų.

Sunkiu pandemijos laikotarpiu įmonių grupės steigėjas Arvydas Paukštys pasiūlė savo paramą Prienų, Molėtų ir Vilkaviškio rajonų savivaldybėms. Jis suteikė lėšas, už kurias savivaldybės įsigijo reikalingas apsaugos priemones sveikatos priežiūros ir socialinių paslaugų įstaigų darbuotojams. Iš viso buvo paaukota 150 tūkstančių eurų.

Geri darbai tuo nesibaigia. Arvydui Paukščiui buvo įteiktas nacionalinio mecenato ženklas už paramą sudegusiai Balbieriškio Švč. mergelės Marijos Rožančinės bažnyčiai. Sužinojęs apie lėšų trūkumą bažnyčios atstatymui po gaisro, verslininkas nusprendė padėti ir skyrė 1,5 mln. eurų statyboms užbaigti. O netrukus, jis skyrė apie 2,5 mln. eurų paramą ir Alvite esančios Šv. Onos bažnyčios statyboms, kurios iki tol tęsėsi 14 metų. Be to, kuomet Vilniaus rajono Paberžės seniūnas kreipėsi pagalbos Pustiltos kaime sudegus gyvenamajam namui, Arvydas Paukštys neliko abejingas. Jis socialiai globojamai daugiavaikei septynių vaikų šeimai už 25 tūkstančius eurų nupirko kaimynystėje esantį namą ir ten apgyvendino nelaimės ištiktą šeimą. Artimiausias ilgalaikis socialinis projektas yra padėti Molėtų krašto žmonėms, nes iš šio krašto kilęs ir pats Arvydas.

Publikuotas straipsnis yra parengtas įmonės ar organizacijos, kuri pateko į „Atsakingo‌ ‌požiūrio“‌ ‌apdovanojimus.

Šaltinis
Temos
Atsakingo požiūrio apdovanojimai
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)