Prekybos centras „Europa“ – antrasis mažmeninės prekybos objektas „Baltic Horizon Fund“ fondo portfelyje, įvertintas šiuo sertifikatu. Praėjusią savaitę „SAFE Retail Destination©“ sertifikatas taip pat suteiktas Latvijoje įsikūrusiam prekybos centrui „Galerija Centrs“.

„Mums svarbu ir toliau laikytis geriausios praktikos pavyzdžių ir būti tikriems, kad darome viską, kad klientai, lankytojai ir darbuotojai mūsų objektuose jaustųsi kuo saugiau“, – pažymi „Baltic Horizon“ fondo valdytojas Tarmo Karotam.

Tam, kad gautų „SAFE Retail Destination©“ sertifikatą, prekybos centro administracija privalo laikytis visų reikalavimų ir užtikrinti maksimalų lankytojų saugumą bei aukštesnius nei įprasta darbo saugos standartus. Ši „SAFE Shopping Centers“ sertifikavimo programa grindžiama rizikos, atsparumo bei saugumo standartais yra skirstoma į šešias pagrindines sritis, kurioms taikoma daugiau nei 850 kriterijų, apimančių visus prekybos centro valdymo operacinės rizikos aspektus.

Siekiant išlaikyti „SAFE Retail Destination©“ sertifikatą, prekybos centre „Europa“ kasmet bus atliekama po du saugumo atitikties patikrinimus.