Pirmą kartą šalyje organizuoti apdovanojimai skirti pristatyti ir įvertinti geriausius darbuotojų įsitraukimo rezultatus pademonstravusias įmones, kurios dalyvavo verslo konsultacijų ir mokymo kompanijos „OVC Consulting“ organizuotame darbuotojų įsitraukimo tyrime.

Pasak tyrimą atlikusios bendrovės veiklos vystymo direktorės Ingos Radzevičienės, taikyti tokį metodą ir realiai įsivertinti, kiek darbuotojai yra nusiteikę stengtis dėl organizacijos, kviečiama ne dėl geresnio įvaizdžio. Jos teigimu, toks tyrimas yra realus darbdavio gebėjimo sutelkti darbuotojus organizacijos vertei kurti atspindys, o jo teikiama vertė tampa vis aktualesnė kiekvienai į tvarų augimą, veiklos efektyvumą orientuotai įmonei.

„Pastarųjų metų tyrime dalyvavo net keliasdešimt skirtingų įmonių – tai rodo, kad organizacijos yra orientuotos į savianalizę ir siekia skatinti darbuotojų įsitraukimą. Vis dėlto, stiprus darbuotojų įsitraukimas reikalauja nuolatinio darbo su darbuotojais, jų motyvacijos supratimo ir adekvataus įgalinimo, todėl tai yra tęstinis procesas. Be abejo, rezultatams įtakos turi ir vadovų požiūris bei jų pasirinkta vadovavimo, lyderystės kryptis“, – teigė I. Radzevičienė.

Anot jos, šiemet nugalėjusios įmonės – sektini pavyzdžiai, į ką turėtų koncentruotis ateities organizacijos ir kaip galima atrasti individualius būdus įtraukti darbuotojus skirtingo dydžio įmonėse.

Atsiimdami „Ateities organizacijos“ apdovanojimus, įmonių atstovai neslėpė pasididžiavimo savo žmonėmis.

„Džiaugiuosi, kad gavome šį titulą, bet dar labiau džiaugiuosi įmonėje dirbančiais žmonėmis. Kai prieš eilę metų pasakėme, kad didžiausias bendrovės turtas yra būtent žmonės, nemelavome – visi pažadai, kuriuos davėme, įgyvendinti. Dabar, matydami tyrimo rezultatus, galime drąsiai sakyti, jog „Švyturys-Utenos alus“ yra viena geriausių vietų dirbti. Už tai esu be galo dėkingas visiems savo kolegoms, visiems bendrovės darbuotojams“, – kalbėjo „Švyturys-Utenos alus“ generalinis direktorius Rolandas Viršilas.

Jam antrino ir laimėjimą pelniusios įrangos bei modulinių patalpų nuomos paslaugų teikimo bendrovės „Cramo“ vadovas Darius Norkus: „Dėkoju organizatoriams, kad leido mums darsyk „pasimatuoti“ kokiame lygyje esame. Dar 2014 metais buvome pelnę geriausio darbdavio titulą, dabar, praėjus senaties terminui, ir vėl pasižiūrėjome ir panagrinėjome save. Net ir prabėgus daugeliui metų, pasikeitus įvairioms aplinkybėms, sugebėjome išlikti savo žmonėmis stipria įmone. Man šis titulas asocijuojasi su organizacija, kuri turi ateitį, tad labai džiaugiuosi būdamas „Cramo“ kolektyvo dalimi“.

Kasmet „OVC Consulting“ atliekamas darbuotojų įsitraukimo tyrimas padeda nustatyti darbuotojų santykio į organizaciją ir nusiteikimo veikti organizacijos labui būklės vertinimą. Tai efektyvus metodas, aiškiai parodantis darbuotojų įsitraukimą, kurį matuoti ryžtasi vis daugiau įmonių.