„Platus lietuviškas asortimentas ir noras skleisti žinią apie smulkius, bet ne ką mažiau svarbius šalies gamintojus yra ypatingai svarbus prekybos tinklo „Lidl“ tikslas. Tačiau tuo pat metu itin kruopščiai stengiamės atsirinkti savo tiekėjus, todėl didelį dėmesį skiriame ir vertybiniams aspektams. Džiaugiamės, kad Žagarės pieninė yra būtent toks partneris, kurio produkcija yra pagaminta skiriant papildomą dėmesį socialinio atsakingumo bei gyvūnų gerovės klausimams“, – sako „Lidl Lietuva“ vyriausioji asortimento vadovė Ilona Čiužienė.

Aukščiausią pieno gaminių šviežumą užtikrinančios Žagarės pieninės produkcijos vėl bus galima įsigyti „Lidl“ parduotuvėse – nuo rugpjūčio 24 d. prekybos tinklo klientai gali paragauti įmonės gaminamos grietinės, sūrio ir varškės užtepėlių.

Partnerystė su „Lidl“ – galimybė tobulėti

Žagarės pieninė savo produkciją tiekti pradėjo vos prieš penkerius metus, tačiau įmonės produkcijos kokybę ir pasisekimą rodo ne tik gausus kiekis apdovanojimų, bet ir klientų atsiliepimai.

„Kadangi mūsų karvių fermos yra įsikūrusios vos 1 km nuo pieninės cecho, itin trumpas transportavimo laikas užtikrina aukščiausią natūralių produktų kokybę ir išlaiko pieną šviežią. Džiaugiamės, kad mūsų gaminiai su „Lidl“ pagalba pasiekė platesnę Lietuvos rinką, o parduotuvių lankytojai apie prekes negaili gerų atsiliepimų. Šis bendradarbiavimas – puiki galimybė dar labiau patobulinti savo gamybos procesus, užtikrinti geresnį produkcijos skonį ir kokybę bei skirti didesnį dėmesį socialinio atsakingumo klausimams“, – sako E. Miežiūnienė.

 „Lidl“ ir Žagarės pieninė: atsakingas požiūris į gyvūnų gerovę sutvirtina įmonių bendradarbiavimą

Gyvūnų gerovei – papildomas dėmesys

Žagarės pieninės vadovės Evelinos Miežiūnienės teigimu, įmonė augina melžiamas karves, veršingas telyčias, telyčias ir veršelius. Anot jos, laikomų gyvūnų gerovė yra vienas iš įmonės prioritetų, todėl bendrovė įvairiais būdais stengiasi, kad galvijai būtų saugūs ir jaustųsi patogiai.

„Ragais viena kitai sukeltos traumos – vieni iš dažniausiai pasitaikančių galvijų sužeidimų. Be to, netaisyklingai augantys ir deformuoti ragai gyvūnams gali sukelti skausmą – juos pažeidus arba turint įgimtų ligų, ragai gali užsilenkti, pažeisti akis, minkštuosius galvos audinius. Galiausiai, tokiu būdu galvijai tampa mažiau pavojingi ir juos prižiūrintiems žmonėms. Todėl esame nusprendę šalinti jų ragų užuomazgas, o kadangi nuraginimas yra reglamentuotas teisiškai, vykdydami šią procedūrą laikomės visų teisinių ir etinių įsipareigojimų. Ragus šalina kvalifikuoti specialistai, yra naudojami nuskausminamieji vaistai. Tokiu būdu norime užtikrinti, kad mūsų laikomi galvijai išvengtų įvairių traumų ir išliktų kuo sveikesni“, – sako E. Miežiūnienė.

Ji priduria, kad Žagarės pieninė imasi ir papildomų priemonių, kad užtikrintų savo karvių gerovę – jos gali naudotis masažiniais šepečiais, jų laikymo patalpose yra įrengti ventiliatoriai, atvėsinantys galvijus, o kad karvių kanopos jaustųsi patogiai, naudojama paminkštinta guminė danga.

Ryšį megzti padeda bendros vertybės

Pieninės vadovė tvirtina, kad sutampantis požiūris į klausimus, susijusius su socialine atsakomybe leidžia megzti dar artimesnį bendradarbiavimą.

„Itin vertiname, kad „Lidl“ kiekvienai savo partnerystei skiria didžiulį dėmesį, juo labiau, kai tai yra smulkūs gamintojai. Džiaugiamės, kad dar artimesnį ryšį užmegzti padeda ir bendri vertybiniai klausimai – požiūris į gyvūnų gerovę ar aplinkos tausojimą. Pavyzdžiui, savo pieninėje papildomai automatiniu būdu surenkame karvių mėšlą, kuris yra naudojamas kaip kuras elektros energijai gaminti. Dėl jos galime fermas ir cechą aprūpinti elektra, o naktį elektros perteklių perduodame miesto tinklams“, – pažymi E. Miežiūnienė.