Balansas tarp gamtos ir moderno

Vos per 4 km nuo Laikinosios sostinės centro nutolusiose Noreikiškėse plėtojamas NOA namų projektas draugėn sujungia galimybę gyventi sodrios, vasaromis žaliuojančios gamtos apsupty, bet niekad neatitrūkti nuo miesto siūlomų galimybių. Nuo puodelio kavos ar vakarienės restorane būsimus kvartalo gyventojus skirs keliolika minučių kelio automobiliu be tykančių šviesoforų.

Patį būsimos gyvenvietės pavadinimą, NOA, galima darniai šifruoti it naujam gyvenimui skirtą ramybės ir poilsio vietą tarp Noreikiškių ir Akademijos. Gamtos teikiamus privalumus atrasti čia nesunku – gyvenvietės plotą supa meditatyviai ošiantys lapuočiai, greta telkšo tvenkinys su žuvimis, pėsčiomis galima pasiekti ir šiek tiek toliau išsidėsčiusius Graužės tvenkinius. Su natūralios aplinkos kuriama ramybės aura NOA namų projekte puikiai susipins novatoriški sprendimai – modernus gatvių apšvietimas, pasyviai ir maloniai parkelyje bei pagrindinėse gatvėse skambanti muzika, saugumą kasdien be išimčių užtikrinsiančios vaizdo kameros, nesitaikančios į naujakurių privatumą.

Menas ir romantika

Unikalioje lokacijoje plytintis NOA namų projektas orientuojasi į šiandienos žmogų, siautulingų vakarėlių laikus palikusį dienoraščio puslapiuose, o šiandien besidairantį idealios vietos savo šeimai ar namų sėslesniai ir lėtesnei gyvenimo tėkmei. Plačiomis, 9 m pločio gatvėmis kartu su 1.5 m pločio taku pėstiesiems ir 1.5 m dalimi riedantiems dviračiais, riedučiais, paspirtukais ir kitais išradimais, bus galima ne tik pramankštinti kojas, bet ir nukakti iki akį bei širdį traukiančių vietų.

Vieta, dovanojanti gamtos ramybę moderniam gyvenimui

Greta tvenkinio kvartalo gyventojus ir jų svečius pasitiks gigantiškas menininko Algio Kriščiūno darbas – net 150 kv.m. dydžio piešinys su auksine žuvele ir akvalangu pasidabinusia paslaptinga moterimi, prie kurio norėsis fiksuoti asmenukes ne po kartą ir vietiniams, ir svečiams. Trokštantys po dienos rūpesčių panirti į romantišką svaigulį, tai galės padaryti kviesdami savo mylimuosius į pasimatymą čia pat, pačioje kvartalo teritorijoje esančioje „bučinių“ terasoje. Mediniais laiptais tarp liaunų, aukštų medžių leidžiantis žemyn kiekvieną porą pasitiks ant vandens suręsta terasa bei aplink tvyranti ir širdį smarkiau suplakti kviečianti romantika.

Estetikos mylėtojų oazė

NOA namų projektas išsiskiria ir architektūrinėmis taisyklėmis statiniams. Sklypus įsigiję ir naujus namus besistatantys naujakuriai privalės laikytis iš anksto numatytos ir taisyklėmis įtvirtinos architektūrinės pastatų estetikos. Taip bus sukuriamas vientisas statinių stilistinis fonas, atitinkantis bendrą gyvenvietės dizaino konceptą. Vienam iš 7 numatytų tipų namui bus galima rinktis vieną ar dvi apdailos medžiagas iš 6 apdailos variacijų bei specifinių konfigūracijų. Likusių detalių išpildymas remsis į fantazijos lavinimą ir numatytų taisyklių derinimą.

Vieta, dovanojanti gamtos ramybę moderniam gyvenimui

Besikuriantis kvartalas atitiks ir pasyvesnių, ir aktyvesnių gyventojų skonį. Stebėti, kaip smėlio dėžėse pyragus kepa atžalos, bus galima įrengtoje sporto aikštelėje, pramankštinti save ir savo keturkojus bičiulius pavyks įkurdintame parkelyje su suoleliais, o troškštantys pajudėti smarkiau ar išpildyti PSO rekomendaciją per dieną judėti bent 30 min., tai galės padaryti multifunkciniuose sporto aikštynuose, kuriuose vaikų ir suaugusiųjų lauks krepšinio, mažojo futbolo ir teniso, tinklinio aikštelės. Net važiuojant dviračiu nuobodu nebus – NOA namų projekto keliai, užimantys apie 6 tūkst. kvadratų plotą, išdėstyti tarp kalvų, tad vietoj riedėjimo migdančia lyguma čia teks arba minti į kalniuką arba su lengvu brizeliu nuo jo leistis.

„Tą dieną, kai patekau į šį gamtos prieglobstį mano kasdienybę persmelkė nuostaba. Aš nebeskubu gyventi“ – su šia mintimi užgimė ir yra plėtojamas NOA namų projektas Noreikiškėse.