Specialiai renginiui sukurtas 10,5 kilometrų maršrutas nusidrieks per vaizdingumu garsėjantį Vilniaus Aukštagirio geomorfologinį draustinį. Renginio organizatorės ir mobiliosios vaikščiojimo programėlės „#walk15“ kūrėjos Vlados Musvydaitės teigimu, savo grožiu maršrutas nustebins net ir sostinėje gimusius bei užaugusius vilniečius.

„Kaip ir kasmet, stengiamės, dirbame ir ruošiamės, kad liepos 11 d. vyksiančios „IKI Ėjimo varžybos“ būtų tikrų tikriausia ėjimo šventė. Tiesa, kiek keista šiemet raginti žmones neužsibūti – starto ir finišo zonoje saugumo sumetimais dalyviai galės praleisti po kelioliką minučių. Visgi, kartu su Verkių ir Pavilnių regioninio parko direkcija sukūrėme maršrutą, kuris, tikime, abejingų tikrai nepaliks. Eisime nuostabiais, tiesiog peršviečiamais pušynais, o maršrutą dar labiau paįvairins mūsų partnerių parengtos įdomios ir visus šeimos narius įtrauksiančios aktyvacijos bei galimybė žingsnius iškeisti į puikius produktus“, – sako organizatorė Vlada Musvydaitė.

Unikaliame žingsnių turguje – 20 tūkst. vaisių ir daržovių

Pagrindinis renginio išskirtinumas – galimybė pirkti už renginio metu nueitus žingsnius. Parsisiuntę mobiliąją vaikščiojimo programėlę „#walk15“ dalyviai galės ne tik matyti detalų renginio maršrutą bei skaičiuoti, kiek žingsnių jau nuėjo, bet ir naudotis išskirtiniu žingsnių piniginės funkcionalumu.

„Renginyje šiemet dalyvių lauks rekordiniai kiekiai mūsų partnerių paruoštų prizų. Unikaliame „IKI“ žingsnių turguje programėlėje sukauptus žingsnius dalyviai galės iškeisti net į 13 rūšių populiariausių šviežių vaisių ir daržovių. Iš viso jų renginio metu bus parduota net 20 000! Taip pat žingsnių piniginėje lauks ir kiti puikūs bei naudingi produktai tiek vaikams, tiek suaugusiesiems, tiek augintiniams“, – sako V. Musvydaitė.

Beveik 11 kilometrų, arba 15 000 žingsnių trasoje išsidėstys ir daugiau visų amžių dalyviams skirtų, pramoginių bei sveikatinimo įdomybių. Nuėjus 5000 žingsnių ėjikų lauks „Activus“ aktyvios šeimos zona, kurioje – vaikams ir jų tėvams sukurtos linksmos pramogos, aktyvacijos ir konkursas, kurio pagrindinis prizas bus skrydis oro balionu dviems.

Nužingsniavus dar 5000 žingsnių dalyviai pasieks „Gintarinės vaistinės“ 10 000 žingsnių sveikatingumo zoną, kurioje ėjikams svarbiomis temomis galės pasikonsultuoti su profesionaliais sporto gydytojai, atlikti įvairius kūno pratimus, pasikalbėti su vaistininke, dalyvauti trumpose burnos priežiūros specialistų paskaitose, išbandyti įvairius, kiekvienam naudingus sveikatingumo produktus.

„IKI“ ėjimo varžybos

Vardiniai numeriai ir medaliai – net ir augintiniams

Organizatorių teigimu, renginys pritaikytas visų amžiaus grupių žmonėms bei yra ypatingai draugiškas gyvūnams. Per penkis renginio istorijos metus varžybose ėjo ne tik tūkstančiai šunų, bet ir katės, triušiai, šeškai ir kiti namų augintiniai.

„Jauniausiam renginio dalyviui dar nėra nė mėnesio, o vyriausiajam šiuo metu užsiregistravusiam – 86-eri, tad tikrai kviečiame atvykti visus norinčius turiningai pasivaikščioti. Taip pat raginame kartu pasiimti ir savo mylimus augintinius. Visi dalyviai, įskaitant ir augintinius, turės savo numerius ir bus apdovanoti išskirtiniu, mediniu renginio medaliu“, - teigia renginio organizatorė.

Pirmosios šių metų „IKI Ėjimo varžybos“ sostinėje vyks jau šį šeštadienį, liepos 11 dieną, Vilniaus universiteto stadione, adresu Saulėtekio al. 26. Pirmosios dalyvių grupės startas – 10 val. Darnaus judumo principus skatinančio nemokamo renginio visai šeimai organizatoriai dalyvius kviečia rinktis atsakingus ir aplinkai draugiškus keliavimo po miestą būdus – atvykti viešuoju transportu, dviračiais ar paspirtukais. Juos saugiai palikti dalyviai galės specialiai renginiui įrengtoje darnaus judumo zonoje.

Dalyvavimas nemokamas, bet būtina registracija. Registruotis galite čia.