„Mums kaip technologijų kūrėjams, ir iki užklumpant karantinui nuotolinis darbas nebuvo naujiena, o kai likome dirbti namuose visi ir net keliems mėnesiams – visi išbandėme nuotolinio darbo naudas ne tik asmeniniu, o ir organizaciniu mastu. Be to, NFQ darbuotojų apklausa parodė, kad net 93% mūsų komandos narių norėtų turėti galimybę dirbti laisviau geografiškai ir pasibaigus karantinui. Reaguodami priėmėme sprendimą leisti NFQ darbuotojams laisvai rinktis patiems, kur jie nori dirbti, neribojant jų pačių pasirinkimo dienų skaičiumi ar kitais netiesioginiais suvaržymais. NFQ žinome, kad sistemingai bei nuoširdžiai rūpinantis darbuotojų gerove, kyla ir pačios įmonės pasiekimai. Pavyzdžiui, duomenų analitikos įmonės „Gallup” duomenimis – iš namų dirbantys darbuotojai gali būti net 20-25% produktyvesni ir tiek pat laimingesni už tuos, kurie dirba biure“, – iškalbingus duomenis vardina „NFQ Technologies“ vadovas Paulius Insoda.

„Gallup“ atlikto Jungtinių Amerikos Valstijų darbo rinkos duomenys rodo, kad 43% JAV darbuotojų jau iki prasidedant karantinui dirbo nuotoliniu būdu bent dalį savo darbo laiko ir 83% darbuotojų galimybę bent dalį darbo laiko dirbti iš namų laikytų lemiamu argumentu apsispręsti, gavus darbo pasiūlymus iš dviejų panašių įmonių. O nuotolinių vaizdo konferencijų įrangos kūrėjos „Owl Labs” parengta metinė Nuotolinio darbo apžvalga byloja, kad įmonėse, leidžiančiose darbuotojams dirbti iš namų pastebima net 25% mažesnė darbuotojų rotacija nei tose, kurios to neleidžia.

Šiuo metu NFQ peržiūrinėja ir artimiausiu metu planuoja atnaujinti „Darbo iš bet kurios šalies” politiką, leisiančią darbuotojams dirbti ne tik iš pasirinktos lokacijos Lietuvoje, o ir iš bet kurios pasirinktos vietos pasaulyje, kurioje bus įmanoma saugiai atlikti darbus bei užtikrinti stabilų ryšį ir komunikaciją su komanda.

Neribojamą galimybę darbuotojams rinktis dirbti iš namų ar biure ne tik karantino laikotarpiu jau paskelbė socialinis tinklas „Twitter” ir el. komercijos platforma „Shopify”, taip pat tokį sprendimą priimti svarsto ir „Barclays” bankas. Kitos technologijų koorporacijos kaip „Facebook” ir „Google” pratęsė savo darbuotojams galimybę dirbti iš namų iki 2021m., „Amazon“ – iki spalio, tačiau kol kas sprendimo įvesti nuolatinę laisvą darbo iš namų tvarką nepriėmė.