Pasak įmonės gamybos vadovo Tautvydo Cinelio, sprendimas įsigyti saulės elektrinę buvo priimtas, nes įmonė nuolat ieško būdų kaip efektyvinti veiklą ir mažinti neigiamą poveikį aplinkai.

„Esame atsakingi ne tik už tai, ką pagaminame, bet ir kaip pagaminame. Mūsų produkcija – maistas gyvūnams, štai kodėl mums taip svarbu rūpintis gamta. Gamyklų poveikis aplinkai ir neigiamo poveikio mažinimas yra vienas aktualiausių ir jautriausių šių dienų klausimų. Esame didelis energijos vartotojas ir džiaugiamės galėdami savo indėliu prisidėti prie CO2 mažinimo pasaulyje. Taip pat priėmėme sprendimą nesustoti – visą likusį kiekį energijos nuo šių metų antrosios pusės taip pat planuojame pirkti „žalią“ – iš atsinaujinančių energijos šaltinių – hidroelektrinių, vėjo ir saulės jėgainių“, – džiaugėsi Tautvydas Cinelis, UAB AKVATERA LT gamybos vadovas.

„Eternia Solar“ įmonės UAB AKVATERA LT teritorijoje ant žemės sumontavo beveik 2300 naujausios kartos dvipusių (Bifacial) saulės modulių. Įsirengusi elektrinę, AKVATERA LT,UAB tapo pirmąja Baltijos šalyse išmaniosios elektrinės, sumontuotos iš dvipusių saulės modulių prijungtų prie galios optimizatorių (SolarEgde), savininke. Tokia elektrinė generuoja elektrą ir iš energijos, atsispindėjusios nuo žemės ir yra laikoma ypač patvaria. Įmonė saulės elektrinę įsigijo pasinaudojusi parama pagal programą „Atsinaujinantys energijos ištekliai pramonei LT+“.

„Stebėdami, kad vis daugiau įmonių iš skirtingų sektorių ryžtasi įsidiegti saulės energijos panaudojimo sprendimus, įsitikiname, kad valstybės ir Europos Sąjungos parama yra veiksminga ir kad netrukus jos prireiks dar daugiau. Esame ant ekonominės krizės ir elektros kainų kilimo slenksčio, tad netrukus aiškiai pamatysime, kokį teigiamą efektą šios priemonės turi ekonomikai. Džiaugiamės, kad Lietuvoje vis daugiau tokių strategiškai savo veiklą planuojančių įmonių kaip UAB AKVATERA LT“ – pakomentavo „Eternia Solar“ vykdantysis direktorius dr. Andrius Džiaugys.

AKVATERA LT tapo pirmąja tokio tipo išmanios saulės elektrinės savininke Lietuvoje – įmonės teritorijoje sumontuoti naujausios kartos dvipusiai saulės moduliai. 700 kW galios antžeminė elektrinė, kurią sumontavo rangovai „Eternia Solar“, per metus sumažins taršą 494 tonomis CO2.

„Eternia Solar“ pastaraisiais metais saulės elektrines įrengė ir ant mokyklų, biurų pastatų bei prekybos vietų stogų.