„Mūsų pagrindinė per krizę išmokta pamoka – pasitikėti darbuotojais yra pelninga. Pasitikėjimas ir darbdavio bei darbuotojo partnerystė, žiūrėjimas į priekį atneša puikius rezultatus. Nuo pat pirmųjų karantino dienų visose grupės įmonėse keturiose šalyse nuotoliniu būdu jau dirbo per 2300 žmonių. Ši krizė parodė, kad visi mūsų kolegos ne tik greitai prisitaikė prie naujos situacijos, bet ir ženkliai išaugo darbuotojų įsitraukimo bei produktyvumo rodikliai“, — sakė D. Maikštėnas.

Naujausiais „Ignitis grupės“ apklausos duomenimis, šiuo metu įmonę, kaip darbovietę, kitiems rekomenduotų penkis kartus daugiau darbuotojų nei prieš metus.

„Dabar mes gyvename pereinamajame laikotarpyje. Jeigu XX a. ekonomikoje dominavo korporacijos, žaidusios įvairius galios žaidimus, tai dabar pastarieji nebeturi reikšmės. Mums reikalinga išvystyta partnerystė, o ne galia, nes tik tokiu būdu sukuriame daugiau vertės ir akcininkams, ir visuomenei. Ir tai nėra tik tušti žodžiai. Jeigu centre yra darbuotojas, tik tuomet krizės įmonėms būna ne iššūkių, o galimybių metas“, — pabrėžė D.Maikštėnas.

LPSK organizuotoje diskusijoje „Ignitis grupės“ vadovas prognozavo, kad dėmesį partnerystei su darbuotojais artimiausiu metu skirs vis daugiau Lietuvos ir viso regiono įmonių. Tai didele dalimi lems ir spartėjanti bendrovių, savo verslo modelį grindžiančių žemais kaštais, migracija į trečiąsias šalis bei didėjantis aukštesnę pridėtinę vertę kuriančių verslo skaičius.

„Vis didesnis dėmesys bus skiriamas verslo atsparumui naujoms krizėms, o pasirengti įvairiems galimiems ateities scenarijams yra efektyviausia turint artimą partnerystę su darbuotojais. Jos dėka gebama sukurti daugiau vertės visoms pusėms“, — teigė D. Maikštėnas.

Siekdama kiek įmanoma sumažinti neigiamus ekstremalios situacijos padarinius, dar prieš šalyje įsigaliojant karantinui, „Ignitis grupė“ ėmėsi darbuotojų kasdienybę palengvinusių sprendimų. Šalyje uždarius mokyklas ir darželius, vaikų iki 14 metų turintiems darbuotojams buvo sudaryta galimybė dirbti iš namų. Nuo pirmosios karantino paskelbimo šalyje dienos galimybę dirbti iš namų buvo sudaryta visiems per nuotolį savo kasdienes užduotis galintiems atlikti darbuotojams. Be to, nuo kovo 30 d. pradėjo veikti emocinės pagalbos linija, skirta įmonių grupės darbuotojams.

Jau iki karantino paskelbimo „Ignitis grupėje“ buvo sudaryta speciali darbo grupė, kurios užduotis buvo pasiruošti galimos krizės suvaldymui ir koordinuoti visus koronaviruso prevencijos bei veiklų tęstinumo klausimus.