„Esu dėkinga visiems darbuotojams, kurie dirbo nepaprastai svarbų darbą šiuo sudėtingu laikotarpiu. Ir toliau laikausi pozicijos, kad turime darbuotojams suteikti ne tik saugias darbo sąlygas, bet ir papildomas motyvacines priemones“, – sako „Maxima LT“ generalinė direktorė Jolanta Bivainytė.

Motyvaciniai priedai, kurių bendra suma siekia 1,08 mln. eurų, gegužės mėnesį bus išmokėti daugiau nei 8,9 tūkst. įvairių „Maximos“ grandžių darbuotojams. Didžioji dalis priedų pasieks būtent parduotuvių darbuotojus. Palyginimui, pernai gegužę „Maximos“ darbuotojams priedais buvo išmokėta 0,625 mln. eurų.

Už balandžio mėnesį darbuotojams buvo išmokėta daugiau nei 1,1 mln. eurų skatinamųjų premijų. Už kovą darbuotojams buvo išmokėta virš 1,5 mln. eurų motyvacinių priedų.

Pasak J. Bivainytės, įmonės pagrindiniu prioritetu išlieka darbuotojų bei klientų saugumas. Lietuviško prekybos tinklo darbuotojai pusmečiui yra apdrausti specialiu draudimu nuo COVID-19 infekcijos. Apsaugos priemonių savo darbuotojams ir pirkėjams „Maxima“ yra atsigabenusi specialiais užsakomaisiais skrydžiais iš Kinijos bei turi pasirašiusi kontraktus ir nuolat papildo šių priemonių likučius.

Padidintam saugaus apsipirkimo „Maximos“ parduotuvėse palaikymui nuo kovo kas mėnesį papildomai yra skiriama apie 0,4 mln. eurų.