„Paramos skyrimas pačiam gyventojui nieko nekainuoja, tik kelias minutes jo laiko užpildyti reikiamą deklaraciją. Visi sąžiningai mokame mokesčius, tai tėra galimybė nuspręsti kur jie bus panaudoti. GPM parama smarkiai palengvintų autorių išgyvenimo galimybes. Kuo daugiau išliks galinčių kurti ir iš to užsidirbti, tuo geriau bus visai visuomenei,“ – sako Delfi Plius redaktorius Paulius Paulaitis.

Laisvai kuriantiems autoriams „Delfi“ skiria visą, 100 proc., už Delfi Plius prenumeratą gaunamų lėšų. Gauta paramos dalis ir prenumeratos pajamos sudaro autorių fondą, kuris administruojamas VŠĮ „Autorių fondas“ ir visos surenkamos lėšos, priklausomai nuo skaitymo laiko, atitenka autoriams.

Kaip paremti autorius, galite sužinoti ČIA.

2019 m. rudenį pradėjusi veikti Delfi plius platforma autoriams jau yra išmokėjusi beveik 25,7 tūkst. eurų. Daugiausia per mėnesį uždirbęs kūrėjas gavo virš 700 eurų pajamų. 2020 m. gegužę autorių fondas buvo rekordinio dydžio ir sudarė 4234 eurus. Iki metų pabaigos Delfi plius ketina iš viso išmokėti 70 tūkst. eurų.

Delfi plius – atvira turinio monetizavimo platforma, prie kurios prisijungę vartotojai gali rasti tiek atskirų autorių, tiek žinomų tarptautinių ir lietuviškų žiniasklaidos priemonių kokybišką įvairaus formato turinį, o turinio autoriams ši platforma leidžia užsidirbti iš savo kūrybos.

Platformoje skelbiama išversta The Economist, Bloomberg, Harvard Business Review, Foreign Policy publicistika, taip pat straipsniai iš Kultūros barų, Naujojo Židinio-Aidų, Šiaurės Atėnų ir kitų leidinių.

Tarp nepriklausomų autorių – Rytis Zemkauskas, Rimas Šapauskas, Andrius Užkalnis, Erika Umbrasaitė, Gražina Kristina Sviderskytė, Ernestas Parulskis, Marius Burokas, Paulius ir Jurgita Jurkevičiai bei dar 60 kitų laisvųjų kūrėjų.

Projektą iš dalies finansuoja Google skaitmeninių naujienų inovacijų fondas (angl. Google Digital News Innovation Fund, sutrumpintai – Google DNI).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)