Šiuo metu prie iniciatyvos prisijungė 7 įmonės: IT produktų įmonė ELKO Group, CMNO Logica, EURO DK, IT produktais prekiaujanti Baltic Data, IT produktų gamintoja Mikrotīkls, elektros prietaisais prekiaujanti SLO Latvia, transporto ir logistikos paslaugų įmonė Beweship Latvia.

Prisidėti prie kampanijos buvo pakviestos ir kitos įmonės, į kurių turtą pastaraisiais metais taip pat kėsinosi nusikaltėliai.

„Kovodami atskirai mes esame bejėgiai ir galime nematyti atskirų detalių bendrame kontekste. Tai tarsi drakonas, kuriam vietoj vienos galvos netikėtai išaugo trys. Mes turime kovoti prieš drakoną, o ne prieš kiekvieną jo galvą atskirai. Kai mes viešai pradėjome kalbėti apie mūsų sandėlio vagystę, paaiškėjo, jog ne mums vieniems taip nutiko. Tarp pastaruoju metu įvykdytų vagysčių yra tam tikrų panašumų, kurie galėtų padėti išaiškinti nusikaltimus ir užkirsti jiems kelią ateityje“, – sako Svens Dinsdorfs, „ELKO Group“ generalinis direktorius.

Visos vagystės įvykdytos sandėliuose, esančiuose atokesnėse vietovėse toliau už miesto, nusikaltimai buvo vykdomi palaipsniui – pirmiausia būdavo patikrinama vartų signalizacija, tuomet vagys patekdavo į pastatą darbo valandomis ir sugadindavo saugumo kameras ir, galiausiai, įvykdydavo nusikaltimą. Visais atvejais vagystės buvo gerai suplanuotos – vagys buvo susipažinę su apsaugos sistemomis ir žinojo, kuriose sandėlio vietose laikomi juos dominantys produktai.

Jungtis prie iniciatyvos kompanijos pakvietė ir partnerius, kurie įsipareigoja netylėti ir garsiai kalbėti apie susiklosčiusią situaciją rinkoje, potencialias rizikas ir galimus jų sprendimo būdus. Su įmonėmis solidarizavosi tokios verslo įmones vienijančios organizacijos kaip Latvijos prekybos ir pramonės rūmai, Užsienio investuotojų taryba Latvijoje, Amerikos prekybos rūmai Latvijoje, Latvijos kompiuterinių technologijų asociacija (LDTA) ir Latvijos eksportuotojų asociacija „The Red Jackets“.

Valdžios atstovams buvo išsiųsti oficialūs laiškai, kuriais siekiama į viešumą kelti organizuoto nusikalstamumo problemą ir įtaką šalies ekonomikai. Šiuo kreipimusi taip pat siekiama atkreipti atsakingų institucijų pareigūnų dėmesį į minėtus atskirų nusikalstamų veikų panašumus.