Gatvėse – saugesni automobiliai ir anksčiau pasirodę paspirtukai

Besinaudojantieji „Bolt“ pavėžėjimo paslaugomis karantino metu jau spėjo įvertinti ir pamėgti būtent šiam laikotarpiui sukurtą „Protect“ kategoriją. Pastaroji leidžia visiškai atskirti pavėžėją ir keleivį. Kasdien į gatves tokių automobilių išrieda apie 300 ir šios kategorijos kelionės vien Vilniuje sudaro apie ketvirtadalį visų „Bolt“ kelionių. Planuojama, kad tokius apsauginius barjerus netrukus turės dar 150 automobilių.

„Tai – pasiteisinusi praktika. Ją jau spėjo įsidiegti ir kitos šalys, kuriose veikia „Bolt“ platforma. Pavyzdžiui, Ukrainoje ši kategorija yra itin populiari: Kijeve „Protect“ kelionės sudaro apie penktadalį, o Charkove, Odesoje ir Lvove – ne mažiau nei pusę visų kelionių. Tai rodo, kad visuomenė naujovę priima palankiai bei vertina mūsų pastangas užtikrinti ypatingą saugumą. Ketiname tai tęsti ir ateityje, žengiant į paskutinius karantino etapus ar net jam pasibaigus“, – teigia „Bolt“ vadovas.

Be to, šiemet kur kas anksčiau nei praėjusiais metais į gatves pristatyti ir „Bolt“ paspirtukai. Šį sezoną žalieji paspirtukai prieinami ne tik Vilniuje ir Kaune, bet ir Klaipėdos mieste. Pasak A. Pacevičiaus, paspirtukų plėtra numatoma ir kituose šalies miestuose.

„Bolt“

„Paslaugomis besinaudojančių keleivių saugumą užtikrina reguliari šių transporto priemonių dezinfekcija bei priežiūra. Stebime, jog vis daugiau gyventojų renkasi paspirtukus savo kelionėms į darbą, parduotuvę ar vaistinę. Apskritai galima teigti, jog karantino laikas pavėžėjų ir paspirtukų paslaugas pavertė dar parankesne pagalbine priemone nei lig šiol – džiaugiamės galėdami prisidėti prie žmonių poreikių patenkinimo šiuo visiems nelengvu metu“, – teigia A. Pacevičius.

Dėmesys platformos vairuotojų ir kurjerių gerovei

Pristatydamas „Bolt“ filosofiją, A. Pacevičius išskiria teikiamų paslaugų kokybę ir saugumą. Tai, anot jo, vieni didžiausių platformos prioritetų, kurie per karantiną dar reikšmingesni. Vadovo teigimu, dialogas su vairuotojais ir kurjeriais tapo ypač intensyvus ir svarbus: įmonė nuolat primena griežtesnių higienos normų laikymosi svarbą ir reguliariai siūlo pasinaudoti nemokamai dalinamomis apsaugos priemonėmis.

„Bolt“

„Reaguodami į pandemiją, stengiamės įsiklausyti ir išgirsti mūsų platformos vairuotojų lūkesčius, įvertiname, kokių priemonių ir sprendimų reikia, bei darome viską, kad atlieptume poreikius. Šiandien pavėžėjams, kurie aktyviai darbuojasi karantino laikotarpiu, jau išdalinome virš 1 tonos dezinfekcinio skysčio, maistą į namus vežantiems aktyviausiems kurjeriams parūpinome per 200 kaukių. Be to, vos prasidėjus karantinui pradėjome taikyti praktiką maistą į namus pristatyti be tiesioginio kontakto. Žvelgdami į ateities perspektyvą ir augančią saugumo svarbą, tikėtina, jog taip darysime ir karantinui pasibaigus“, – sako A. Pacevičius.

Siūlo prekių pristatymo mieste alternatyvą

A. Pacevičius tikina, jog dauguma įmonių karantino akivaizdoje turėjo permąstyti ne tik verslo kryptį, išmokti prisitaikyti, bet ir atsigręžti į savo vertybes.

„Bolt“

„Šiuo laiku norisi daryti didesnį teigiamą poveikį visuomenei, todėl optimizuojame paslaugas. Įvedus karantiną pradėjome neatlygintinai teikti paslaugas Vilniaus medikams, sustiprinome bekontakčių paslaugų: maisto, gėrimų bei kitų prekių pristatymo gyventojams į namus užtikrinimą. Neseniai ėmėmės dar vienos naujovės – nuo šiol „Bolt“ pavėžėjai gali priimti ir perduoti siuntinius, taip užtikrindami dar patogesnę gyventojų kasdienybę“, – tikina A. Pacevičius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)