„Pernai smulkiųjų šalies verslų produkcijai rodėme išskirtinį dėmesį ir per 2020 m. pradėjome naujas partnerystes su daugiau nei 15 mažųjų šalies ūkių ir gamintojų, o dalies jų produkcija atsirado nuolatiniame mūsų asortimente. Vienas iš pavyzdžių – „Zapa LT“ gaminami kepiniai. Tikimės, kad šiemet ne tik sėkmingai puoselėsime praėjusiais metais startavusias partnerystes, bet ir užmegsime naujus ryšius su vietiniais verslais, tad raginame į mus kreiptis visus susidomėjusius šalies gamintojus“, – sako „Lidl Lietuva“ vyriausioji asortimento vadovė Ilona Čiužienė pranešime spaudai.

Kurti verslą įkvėpė močiutės pavyzdys

Bendrovės vadovo teigimu, prieš aštuonerius metus jis buvo atsidūręs verslų kryžkelėje, kai buvusi įmonė tapo neperspektyvi ir prarado plėtros galimybes. Tuo metu pašnekovas ėmė galvoti apie verslą, kurio idėja kilo prisiminus vaikystę.

„Dar būdamas vaiku matydavau, kaip mano močiutė ruošdavo įvairius patiekalus vestuvėms ar pobūviams iki 100 žmonių. Ji viską gamindavo pati – nuo rūkytų mėsos vyniotinių, kepsnių, dešrelių iki sausainių ar net šakočių. Tai buvo puikus pavyzdys ir įkvėpimas, parodęs, kad jeigu daug ir kruopščiai dirbsi – viskas yra įmanoma“, – pažymi „Zapa LT“ direktorius.

Receptūras, gamybos procesus ir pakuotes kūrė nuo nulio

Anot pašnekovo, veiklos pradžioje įmonėje dirbo jis pats ir dar vos vienas darbuotojas, tad bendrovės direktoriui teko pačiam studijuoti maisto gamybos procesus ir juos iš karto taikyti praktikoje.

Zapa

„Iš pradžių gaminome tik sausus avižinius pusryčius „Granola“, tačiau nauja veikla skatino domėtis ir kitu maistu bei platesnėmis galimybėmis. Todėl greitai įsigijome lavašų gamybos liniją, netrukus – tortilijų kepimo įrangą. Visas receptūras, gamybos technologiją ir pakuočių dizainą kūrėme patys, nuo nulio. Pačiam tekdavo net minkyti tešlą, kepti ir pakuoti, nes tik tokiu būdu galima pamatyti visą produktų gamybos eigą, suprasti, kaip šį procesą patobulinti. Sėkmingai gaminant ir prekiaujant, pradėjome plėsti mūsų asortimentą, į jį įtraukėme ir įvairius sausainius“, – sako R. Baltramiejūnas.

Rankų darbo produkcija – kaip iš močiutės rankų

Pasak „Zapa LT“ vadovo, visi įmonės gaminami produktai, o ypač, sausainiai, yra ruošiami pagal senas ir laiko patikrintas technologijas bei reikalauja kruopštaus rankų darbo.

Jo teigimu, darbuotojų gretos nuo pat pradžios padidėjo: „Bendrovė augo natūraliai, visą pelną investavome į gamybą ir plėtrą. Einame visais raidos etapais, nuo kūdikystės iki jaunystės, tikimės sulaukti brandos, tuo pat metu išlikdami inovatyvūs, lankstūs bei konkurencingi rinkoje. Turime didelį potencialą augti ir tobulėti.“

Išsiskiria požiūriu į bendradarbiavimą

Anot R. Baltramiejūno, bendradarbiavimas su „Lidl“ jo vadovaujamai įmonei suteikia papildomos patirties, o pats prekybos tinklas išsiskiria savo žmogišku požiūriu į tiekėją.

„Branginame šį tarpusavio ryšį ir tikimės jį tęsti ateityje bei itin vertiname supratingą prekybos tinklo atstovų reakciją į kylančius klausimus ar operatyviai sprendžiamus iškilusius nesklandumus. Apskritai, „Lidl“ iniciatyva skirti didesnį dėmesį mažiesiems gamintojams skatina vietinių verslų tobulėjimą ir jų investicijas į gamybą bei plėtrą, o taip auga ir visa Lietuvos ekonomika“, – sako „Zapa LT“ direktorius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)