Neseniai savo verslą įkūrusių jaunų žmonių: Valerijos ir Julijaus valgomos kompozicijos – ne tik spalvingos, bet ir valgomos.

Avionikos studijas keitė meile gėlėms

Jauni žmonės atviravo, kad Vilniuje sukurti savo verslą nebuvo paprasta. Ypač sudėtinga buvo pati pradžia, kuomet yra didžiulis noras realizuoti savo vizijas ir svajones, bet trūksta žinių.

Valerija ir Julijus žinojo, kad puokščių salonui atidaryti reikia patalpų su gamybine erdve, vieta biurui, sandėliu ir prekybos sale. Labai svarbu buvo, kad šalia jų parduotuvės būtų kur pasistatyti automobilį, kad užsakovai galėtų patogiai privažiuoti. Tokias patalpas su kukliu poros biudžetu surasti buvo sudėtinga, o ypač Vilniuje.

Flera“ salono įkūrėjai atviravo, kad patalpų laukti jiems teko net tris mėnesius. Užėjusi karantino banga privertė susitraukti verslus, tad netikėtai atsirado ir reikiamos patalpos, iš kurių traukėsi čia buvęs verslas.

Naujųjų metų šventės porai prabėgo salone, baigiant įsirenginėti patalpas. Valerija yra vilnietė, studijavo avioniką. Tai yra elektroniką, kuri pritaikoma aviacijoje. Dar studijų metu, mergina pastebėjo, kad norėtų kurti.

Pasimokiusi floristikos Lietuvoje ir Jungtinėje Karalystėje, ji pradėjo dirbti gėlių salone, tačiau eksperimentų nevengianti moteris pabandė į floristiką pažvelgti kitu žvilgsniu: kurti tai, kas ne tik gražu, bet ir praktiška.

Valgomos puokštės

Pirmosios puokštės sukurtos draugams ir artimiesiems, buvo greitai pamėgtos ir kitų. Tai paskatino stačia galva pasinerti į verslą, mesti kūrybingai sielai nepatrauklius tiksliuosius mokslus. Vilniuje ji susipažino su savo bendraminčiu Julijumi, kuris į sostinę iš Klaipėdos keliavo ieškoti laimės, norėjo atsiriboti nuo tėvų.

Pamėgtos – iš dešryčių

Socialiniuose tinkluose yra gausybė nuotraukų su nuostabiais „Flera“ kūriniais. Valerija džiaugėsi, kad daugiausia sekėjų ir patiktukų sulaukia vaisių, uogų ar saldžiosios puokštės, tačiau realybė parodė, kad lietuviai dažniausiai perka iš dešrelių.

Dabar jauni žmonės jau turi ir dvi darbuotojas-pagalbininkes. Bendromis jėgomis sukuriama 10-12 puokščių per dieną, savaitgaliais daugiau.

Neseniai įkurtam verslui išlikti rinkoje padeda ne tik fizinių asmenų užsakymai, bet ir įmonių prenumerata. Jie noriai bendradarbiauja su verslininkais, kurie siunčia savo darbuotojams gimtadienio proga unikalias puokštes. Kartą į mėnesį yra suderinamos datos, kuriomis reikia pagaminti ir pristatyti puokštes verslui. Todėl jauna pora, jau trečias mėnuo yra PVM mokėtojais, kas, atrodytų karantino metu, neseniai įkurtam verslui būtų beveik neįmanoma.

„Turime daug patirties įgyvendinant didelius užsakymus ir gaminant bei pristatant skirtingo sudėtingumo puokštes“, – sakė pašnekovai su pasididžiavimu prisiminę nemenką iššūkį, kuomet vos per tris dienas teko pagaminti 150 puokščių.

Geriausia suvartoti per parą

„Visų kompozicijų ingredientai yra švieži ir kruopščiai atrinkti – gamyboje nenaudojame kenksmingų medžiagų, tokių kaip klijai. Kompozicijos sutvirtinamos bambukine lazdele“, – apie savo darbą pasakojo „Flera“ valgomų puokščių salono įkūrėja Valerija.

Puokščių kūrėjai atvirauja, kad jų kūrinius geriausia suvartoti per parą, mat vytintos dešrytės, palaikius ilgėliau gali pakeisti spalvą, o ir vaisius geriausia valgyti, kol švieži.

Valgomos puokštės

Kad darbe nekiltų nesusipratimų, o ypač pradėjus dirbti naujiems žmonėms, buvo sukurtos puokščių technologinės kortelės. Bet, kad ir visai identiškos instrukcijos laikantis – dviejų vienodų puokščių nebus. Mat kiekvienoje jų skiriasi vaisiai savo forma, dydžiu, spalva, kompozicija jaučia kūrėjo nuotaiką.

Savo rankomis gamintas puokštes jauni verslininkai norėtų tiekti ir už Vilniaus ribų, tačiau jiems svarbiausia – kokybė. Deja, kurjeriai ne visada išsaugo, būna, kad išbyra vaisiai, papuošimai. Todėl jų gaminamas puokštes kol kas pristato į užsakymo vietą jie patys, dirba tik su vienu patikimu kurjeriu.

Valgomos puokštės

Jauni žmonės svajoti nesustoja – jie norėtų ateityje įkurti panašius salonus ir Klaipėdoje ar Kaune. „Kai turi pamėgtą veiklą – neskaičiuoji darbo valandų. Dirbame 24 valandas, septynias dienas į savaitę. Salone kuriame, gaminame, tvarkome reikalus, o parėjus namo – ieškome naujausios informacijos internete. Tai yra ir darbas ir pomėgis, kuriame tiesiog gyveni“, – atviravo puokščių kūrėjai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (73)