Energijos, spontaniškumo ir geros nuotaikos kaunietei tikrai netrūksta. Daugelis į Ievą kreipiasi dėl grožio paslaugų, tačiau ji ne tik kosmetologė – tai yra kūrybinga asmenybė, gebanti sukurti lengvai transformuojamus drabužius. Tokius, kurie iš vienos formos gali virsti kita.

Transformuojami

Šiuo metu Ieva ne tik kosmetologė, besidalinanti su savo klientais neišsenkamo grožio receptais, ji – drabužių kūrėja.

Jos sukurti drabužiai – spalvingi, galintys lengvai transformuotis: trumpa palaidinė, vos panorėjus virsta ilga, o švarkeliai, paltai, suknios – vienu rankos mostu gali pakeisti savo ilgį, stilių ir formą.

Anot Ievos, visos moterys yra dinamiškos, jų aprangos stilius labai priklauso nuo nuotaikos. Tad kūrėjos kuriami rūbai – neramūs, lengvai transformuojami, o svarbiausia – spalvingi. Jie vienu rankos judesiu pakeičiami – iš ilgo, į trumpą, su rankovėmis, ar be jų.

„Mes už laisvę išsiskirti ir spalvoms“, – juokauja drabužių kūrėja Ieva ir jos idėjas sumaniai įgyvendinanti siuvėja Asta.

Ieva niekada nestudijavo nei siuvimo, nei tekstilės, nei dizaino, tačiau domėtis mada ir išsiskirti iš pilkos visumos, ji norėjo visada. Toks jau energingos moters būdas.

Slėge bespalvė rutina

Pasinerti į drabužių kūrimo pasaulį, jauną moterį paskatino pats gyvenimas.

Vos baigusi mokslus, pradėjo dirbti kosmetologe. Jai teko prisitaikyti prie nusistovėjusių aprangos tradicijų, teikti paslaugas su tradiciniu sveikatos darbuotojams skirtu beformiu baltu chalatu. Tai ryškią asmenybę varė į neviltį.

Ieva Stankūnienė

Juk darbe, žmogus praleidžia gan nemažai laiko. O meniškai sielai įspraustai į baltą chalatą dirbti buvo nelabai jauku, ją slėgė formali, bespalvė rutina. Kol vieną dieną, ji griežtai sau tarė – daugiau nebegaliu, kosmetologės gyvenime, darbe ar veikloje privalo būti spalvų!

Tuomet visai netikėtai jai kilo mintis, o kodėl gi nesusikūrus darbo aprangos pačiai? Ji ėmėsi pieštuko, spalvų, nubraižė vieną, kitą darbo rūbų modeliuką, ir savo idėja pasidalino siuvyklėlėje „Pas Astą“.

Čia Ievos idėja buvo sutikta su džiaugsmu, jai buvo pažadėta kosmetologės sumodeliuotą rūbą pasiūti. Tačiau visa tai liko tik draugiško pokalbio lygmenyje. Siuvėja ir naujoji dizainerė tik išsakė viena kitai savo vizijas ir galimybes, bet iš tiesų nieko nedarė. O ir neturėjo tam tinkamos medžiagos. Ši idėja, lyg ir būtų buvusi pamiršta, iki keisto atsitiktinumo sporto klube.

Veikti paskatino atsitiktinumas

Ieva juokauja, kad jos gyvenimas yra pilnas kažkokių magiškų atsitiktinumų, kurie ją suveda su reikiamais žmonėmis.

Drabužių kūrimo idėja buvo aptarta ir pamiršta, kol vieną dieną sporto klube Ieva netikėtai nugirdo dviejų moterų pokalbį.

Iš jo nugirstų nuotrupų aiškėjo, jog viena jų – prekiauja unikaliais tekstilės gaminiais. Ieva, nelaukdama nė minutės priėjo prie nepažįstamosios ir pasidalino savo sumanymu kurti rūbus.

Pagaliau atsirado ir tinkama medžiaga – spalvinga medvilnė su viskoze ir elastanu jos vizijai virsti realybe.

Ieva Stankūnienė

Ji, apsilankiusi pas netikėtai sutiktą audinių parduotuvės vadovę salone, pagaliau išsirinko tinkamiausią medžiagą savo naujajam darbo rūbui. Tai buvo ryškiai raudonas audinys. Iš jo gimė pirmasis unikalus kosmetologės Ievos darbo kostiumas. Jis buvo patogus, susiaučiamas, nevaržė judesių, o svarbiausia – ryški spalva.

Ievos savijauta darbe iškart pagerėjo, kiekvienas atvykęs klientas buvo sutiktas su dar didesniu džiaugsmu. Vėliau Ievai reikėjo palaidinės, palto, suknutės šeimos šventei. Ji nutarė rengtis savo kūrybos drabužiais. O svarbiausia, kad jos visas idėjas labai palaikė ir paversti realybe padėjo ir siuvėja.

Pirmieji rūbai išbandyti pačios. Tačiau dabar, kūrybinga moteris suprato, kad savo unikaliais rūbais gali pasidalinti ir su kitomis moterimis. Ji eksperimentavo ir su šilko tekstilės galimybėmis, įvaldė ir šią medžiagą. Taip užgimė internetinė parduotuvė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)