Finansinių subsidijų priemonę Inovacijų agentūra paskelbė dar liepos mėnesį ir kvietė smulkiuosius regionų verslininkus – bendradarbystės centrų „Spiečius“ narius – teikti paraiškas. Daugiau nei trečdalis „Spiečių“ narių pasinaudojo šia galimybe, skelbiama pranešime spaudai.

„Verslo skaitmenizavimo procesams skiriame vis daugiau dėmesio – tai yra vienas iš šalies prioritetų. Džiugu, jog galime padėti ir mažesniems verslams skaitmenizuoti bei optimizuoti savo veiklas. Ši priemonė yra svarbi investicija į regionų verslų augimą bei plėtrą“, – kalba ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Verslo subsidijos iki 15 tūkst. eurų paraišką galėjo pildyti regionų verslininkai, siekiantys skaitmenizuoti savo verslo procesus, optimizuoti veiklas, susijusias su gamybos, paslaugų teikimu, klientų valdymu ir aptarnavimu bei kitais veiklos organizavimo procesais. Daugiausia pareiškėjų sulaukta iš Panevėžio, Šiaulių ir Tauragės miestų. Finansavimo siekiančių regionų verslininkų veiklos apėmė nuo išmanių spynų, automatizuotos audinių lankstymo mašinos ar dronų iki mokymo platformos ar CRM klientų valdymo sistemų kūrimo.

Finansinių subsidijų priemonė „Spiečiaus“ paslaugų pakete pasirodė pirmąjį kartą.

„Prie bendradarbystės centrų „Spiečius“ prisijungę verslininkai savo verslus gali auginti čia vykstančiose verslo mentorystės, akceleravimo programose, e. komercijos dirbtuvėse, konsultuodamiesi ar dalyvaudami mokymuose bei renginiuose. Šiemet pirmąjį kartą pasiūlę finansinę pagalbą galime padėti verslams augti dar greičiau ir tikslingiau. Neabejojame, kad ši tikslinė investicija padės verslininkams, kurie jau turi sukaupę verslo vystymo žinių bagažą, skaitmenizuoti bei optimizuoti labiausiai verslo augimą stabdančius procesus”, – teigia Inovacijų agentūros Bendrųjų verslo kompetencijų departamento vadovė Patricija Reut.

Finansines subsidijas įmonės jau gavo ir džiaugiasi galėdamos panaudoti savo veiklų tobulinimui.

„Gavę paramą, ją panaudosime skaitmenizuojant savo restobaro „100 laipsnių” užsakymų priėmimų procesą. Įsigijome restorano valdymo įrangą, specialią programą bei programavimo darbus – visa tai leis paruošti internetinį puslapį maisto prekybai į namus. Apjungus žinias, kurias įgijome įvairių „Spiečiaus” mokymų metu ir šią finansinę pagalbą, mūsų smulkusis verslas auga ženkliai efektyviau”, – džiaugiasi Plungės „Spiečiaus” narys Vilius Varpučianskis, „100 laipsnių” (MB „Va group”) įkūrėjas.

Subsidiją gavusi „Graveris“ įmonė jau džiaugiasi konkrečiais rezultatais, kurių pavyko pasiekti įsigijus specialias skaitmenizuotas stakles.

„Mūsų įmonė gavo kompensaciją įsigytoms skaitmenizuotoms CNC frezavimo staklėms. Šių staklių dėka sumažinome savo žaliavų sąnaudas ir beveik 50 proc. padidinome ruošinių kiekį. Taip pat galėjome sumažinti prie darbo priskirtų darbuotojų skaičių iki vos vieno. Šių įgytų gamybinių pajėgumų dėka atsiranda ir papildomos galimybės naujų projektų įgyvendinimui bei gamybos apimčių didinimui”, – džiaugiasi Ramūnas Gečas, „Graveris“ direktorius.

Šiuo metu prie „Spiečių“ yra prisijungę per 300 smulkiųjų ir vidutinių regionų verslininkų, vykdančių el. komercijos veiklas, teikiančių reklamos, buhalterijos, konsultavimo, programavimo ir kitas paslaugas, kuriančių įvarius produktus ir net platformas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją