„Kartu su partneriu „Rockit“ inicijavome Tvarių inovacijų programą, nes tikime, kad dabartinius emisijų mažinimo iššūkius verslas gali pasiekti diegdamas pažangias technologijas savo veikloje. Sparti tvarumą skatinančių sprendimų adaptacija versle ir kasdieniame žmonių gyvenime yra vienas iš svarbiausių banko tikslų, siekiant proveržio klimato kaitos srityje“, – sako „Swedbank“ Lietuvoje vadovė Inga Skisaker.

Pasak I. Skisaker, vyraujant ekonominio ir geopolitinio neapibrėžtumo sąlygoms, kapitalo pritraukimo iššūkiai startuoliams tapo dar aktualesni, todėl tokia programa kaip ši gali suteikti naujų galimybių reikalingam finansavimui gauti, bendradarbiaujant su rinkoje įsitvirtinusiais verslais. Tuo metu sėkmingai veiklą įvairiose srityse plėtojančioms įmonėms tai gali būti galimybė įgyvendinti naujas tvarumo iniciatyvas, pagerinti savo ESG profilį ir taip įgyti priėjimą prie finansavimo palankesnėmis sąlygomis.

„Pagrindinis Tvarių inovacijų programos tikslas yra suteikti ankstyvosios stadijos startuoliams galimybę išplėtoti savo idėjas tvarumo srityje, išbandyti jas verslo aplinkoje ir, galiausiai, paversti jas realiais produktais. Ambicingi, veiklą pradedantys verslai turi ne tik potencialo ir idėjų, bet ir tikėjimą bendradarbiavimo galia, kai žinių ir patirčių mainai tarp skirtingos brandos ir skirtingų sektorių įmonių gali padėti rasti tinkamus sprendimus ir teikti abipusės naudos“, – sako „Rockit“ vadovė Lina Žemaitytė-Kirkman.

Tvarių inovacijų programoje bus kviečiami dalyvauti ankstyvosios stadijos startuoliai, kurių vystomo produkto ar sprendimo idėja paremta tvarumo principais ir jų komandas sudaro iki 7 žmonių. Programa padės startuoliams įgyti žinių, kontaktų ir kitų naudų, kurios įgalintų jų idėjų proveržį rinkoje.

Per 6 mėn. trukmės programą startuoliai galės vystyti plataus spektro idėjas, kurios būtų orientuotos į tvarumo iššūkių sprendimą nekilnojamojo turto, gamybos, pramonės, transporto, energetikos ir kituose verslo sektoriuose. Startuoliams, kurių idėjos pasieks produkto stadiją, bus sudarytos galimybės jas išbandyti realioje verslo aplinkoje.

Taip pat tikimasi, kad šios programos metu sukurti produktai ir sprendimai padės rinkoje veikiančioms įmonėms sumažinti kasdienės veiklos procesų poveikį aplinkai ir atitikti griežtėjančius aplinkosauginius standartus, optimizuoti savo veiklos sąnaudas, taikant efektyvumo sprendimus, ir įgyti žinomumo tarp tvarumą vertinančių vartotojų.

Inicijuodamas Tvarių inovacijų programą, „Swedbank“ taip pat siekia prisidėti prie tvarių inovacijų kultūros plėtros šalies verslo bendruomenėje ir visuomenėje. Tvarumo pokyčių, kurie padėtų mažinti poveikį aplinkai ir siekti visai šaliai svarbių emisijų tikslų, skatinimas yra vienas iš banko tikslų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją