„Šis renginys yra unikali galimybė mums, „eBay“ įmonei, atvykti ir tiesiogiai susipažinti su lietuviškomis įmonėmis, atsakyti į daugelį klausimų, kurie iškyla renkantis platformą savo verslui. Mes tikime, kad „eBay“ yra atsakingas už tai, kad žmonės, nepaisant jų buvimo vietos, turimos patirties ar verslo rizikos, galėtų įgyvendinti savo verslumo svajones ir būtų matomi pasaulinėje rinkoje“, – teigia Daniel Biran, „eBay“ verslo plėtros skyriaus vadovė.

Lapkričio 10 d. Vilniuje D. Biran savo įžvalgomis ir patarimais Lietuvos verslams dalinsis drauge su Jenny Hui, „eBay“ generaline direktore augančioms rinkoms ir Aivaru Milašausku, „eBay“ ambasadoriumi Baltijos šalyse. Verslo sėkmės istoriją pristatys „eBay“ platformoje prekiaujančios Lietuvos įmonės „Ovoko“ „eBay“ pardavimų skyriaus vadovas Vilius Civilka.

„Šiais laikais turime visas galimybes išeiti į tarptautinę rinką, bet dažnai nežinome, ką ir kaip pasirinkti, kokius tikslus sau kelti. Daugelis verslų prisibijo didžiųjų el. prekybos platformų, neturi patirties, nežino naudojimosi taisyklių, vengia gilintis į taikomus mokesčius ir taip apriboja savo verslo galimybes. Dažniausiai stabdo tik nežinojimas, tad Lietuvos verslui siekiame sudaryti kuo daugiau sąlygų sužinoti, sužadinti smalsumą, o tai dažniausiai sugriauna visus barjerus“, – sako Romualda Stragienė, Inovacijų agentūros direktorė.

Aivaras Milušauskas, „eBay“ ambasadorius Baltijos šalyse, pažymi, kad pasaulinės prekybos platformos, tame tarpe „eBay“, kuria galimybes kiekvienam pasiekti kažką didesnio. „Nuo paprasto žmogaus, kuris pardavinėdamas ar perpardavinėdamas daiktus gali susikurti savo papildomą ar net pagrindinį pajamų šaltinį, iki mažų, vidutinių įmonių, kurios dėka „eBay“ platformos, gali pakelti savo verslą į visai naują lygį“, – teigia A. Milušauskas.

Tai jau pavyko padaryti nemažai daliai „eBay“ prekeivių iš Lietuvos, vieni jų – naudotų automobilių dalių prekybos bendrovė „Ovoko“, kuri turi net specialiai prekybai „eBay“ platformoje dedikuotą pardavimų skyrių.

„Internetinės prekybos apimtims augant, nusprendėme ir mes pasitikrinti savo galimybes. Savo veiklą „eBay“ platformoje pradėjome 2019 metais su 200 prekių, kurias norėjome pristatyti pirkėjams. Dabar jau sėkmingai prekiaujame ir siūlome 1 500 000 prekių asortimentą. Pradėję veiklą nesitikėjimo stebuklo, bet tikėjome, kad mums pavyks. Nevyko greiti pardavimai ir pelnas neaugo taip greit, kaip galbūt norėjome. Neskubant, mums pavyko prisijaukinti prekyvietę, o dabar džiaugiamės ir didžiuojamės, kad nenuleidome rankų, nuosekliai ėjome tikslo link. Pardavimai pradėjo augti antrais, trečiais veiklos metais ir nuosekliai auga iki šiol“, – patirimi dalijasi V. Civilka, UAB Ovoko „eBay“ pardavimų skyriaus vadovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją