Nuo šio savaitgalio Ukrainos karo pabėgėliai galės įsigyti 10 tūkst. nemokamų „Wizz Air“ bilietų* į Jungtinę Karalystę, kuriais reikės pasinaudoti tarp gegužės 14 – birželio 15 d. Pažymėdami bendradarbiavimo pradžią, iniciatyvos dalyviai „Wizz Air“, „Choose Love“, „The Shapiro Foundation“, „The Steve Morgan Foundation“, USPUK ir vyriausybės atstovai šį šeštadienį, gegužės 14 dieną, Londono Lutono oro uoste pasitiks tądien iš Varšuvos ir Krokuvos atvykstančius Ukrainos pabėgėlius, padės jiems susitikti su rėmėjais iš Jungtinės Karalystės.

Bendradarbiavimu siekiama suteikti Ukrainos karo pabėgėliams nemokamas ir saugias keliones šiuo sunkiu laikotarpiu. Taip pat – prisidėti prie Jungtinės Karalystės vyriausybės „Homes for Ukraine“ vizų schemos, leidžiančios Ukrainos pabėgėliams su rėmėjų pagalba persikelti gyventi į Jungtinę Karalystę, veikimo. Šalies vyriausybė gegužės 5 d. ukrainiečiams išdavė daugiau nei 95 tūkst. vizų pagal vizų schemą „Homes for Ukraine“. Į Jungtinę Karalystę atvyko daugiau kaip 37 tūkst. pabėgėlių, tikimasi, kad per ateinančias savaites šis skaičius dar išaugs.

„Choose Love“ taip pat sukūrė oficialią svetainę, kurioje visi norintys gali prisidėti, įgydami papildomų nemokamų bilietų, taip pat suteikti reikalingą paramą pabėgėliams Jungtinėje Karalystėje. Žmonės, norintys paaukoti fondui, gali tai lengvai padaryti apsilankę „Choose Love“ svetainėje.

Józsefas Váradi, „Wizz Air“ generalinis direktorius, džiaugiasi, kad šis bendradarbiavimas padės nuo karo bėgantiems ukrainiečiams saugiai pasiekti Jungtinę Karalystę. „Matėme, kaip žmonės visame pasaulyje prisideda prie humanitarinės pagalbos nukentėjusiems nuo karo ukrainiečiams. Kartu su visa „Wizz Air“ komanda kovo ir balandžio mėnesiais pasiūlė 100 tūkst. nemokamų bilietų iš Ukrainos pasienio šalių ir specialius bilietus skrydžiams kitomis kryptimis, o stebėdami situaciją, paramą norime tęsti ir toliau“, − teigia J. Varadi.

„Wizz Air“ nemokamus bilietus galima įsigyti iš viso 61 kryptimi, kuriomis oro linijų bendrovė skraidina iš Bulgarijos, Vengrijos, Lenkijos, Rumunijos ir Slovakijos į Jungtinę Karalystę. Į pasiūlymą įskaičiuoti vienas rankinio bagažo ir registruoto bagažo (iki 32 kg) vienetas asmeniui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją