Draudimo apsaugos nepilnamečiams įsigaliojo automatiškai nuo kovo 9 dienos. Taip pat bendrovė kovo pabaigoje buvo paskelbusi, jog pabėgėliams, atvykusiems iš Ukrainos savo automobiliu, dovanoja 30 dienų nemokamą privalomąjį vairuotojų civilinės atsakomybės draudimą.

Apie draudimą Ukrainos vaikams pasakoja ukrainietė Polina iš Kyjivo

Šiuo metu bendrovė jau visoje Lietuvoje yra išmokėjusi iki dvidešimties žalų nepilnamečių tėvams ir globėjams už jų patirtas traumas. Vaikai jas patiria žaidimų aikštelėse, fizinio lavinimo pamokų metu, žaidžiant kamuoliu, važinėjant riedlente ar pargriuvus lauke bei namuose. Išmokų vidurkis siekia apie 150 eurų. Buvo ir viena didesnė išmoka, siekianti 750 eurų. Daugiausia žalų registruota Vilniaus mieste, po keletą Kaune ir Mažeikiuose, tada rikiuojasi kiti miestai.

Norėdama, kad informacija apie draudimo galimybes vaikams pasiektų kuo daugiau į Lietuvą atvykusių ukrainiečių, bendrovė televizijoje ir radijuje bendradarbiauti pasiūlė pirmosiomis karo dienomis iš Kyjivo atvykusiai žurnalistei, komunikacijos specialistei Polinai. Dešimties metų mergaitės mama šiuo metu yra Ukrainos vaikų neformaliam ugdymui skirto portalo redaktorė bei padeda savo tautiečiams priprasti ir geriau jaustis Lietuvoje.

„Nuo karo siaubo bėgantys žmonės ir toliau atvyksta į Lietuvą. Mūsų šalyje glaudžiasi jau virš 20 000 vaikų iš Ukrainos. Jiems išmokti gyventi naujoje aplinkoje, mokytis naujose mokyklose nėra paprasta. Matome, kad visko atsitinka, o draudimo paskirtis ir yra padėti jaustis saugiai bei užtikrintai, kai nutinka nelaimės. Nusprendėme pratęsti nemokamą draudimą nuo nelaimingų atsitikimų iki vasaros, o vėliau spręsime, ką dar galime padaryti, kad integracija mūsų šalyje būtų kuo sklandesnė. Turime idėjų ir su jomis dirbame,“ – sako „Lietuvos draudimo“ Strategijos, klientų ir marketingo departamento direktorė Aurelija Kazlauskienė.

Jos teigimu, visi iš Ukrainos atvykę vaikai gauna draudimą, galiojantį patyrus traumą. Dovanojama draudimo suma – 5 tūkst. eurų. Svarbu, jei vaikas susižaloja – pirmiausia reikia kreiptis į gydymo įstaigą, kur bus suteikta reikiama pagalba bei medicinos dokumentuose aprašytas sužalojimas ir gydymas. Tuomet „Lietuvos draudimo“ internetiniame puslapyje www.ld.lt reikia užpildyti supaprastintą formą, ir pridėti medicinos dokumento išrašą.

Padovanota virš 700 draudimo polisų

Daugiau nei 700 draudimo polisų visoje Lietuvoje jau padovanoti Ukrainos piliečiams, atvykusiems į Lietuvą savo automobiliais. Kai kuriems nemokamas 30 dienų privalomojo vairuotojų civilinės atsakomybės draudimo terminas jau baigiasi, tad „Lietuvos draudimas“ dovanos šį draudimą iki gegužės pabaigos. Visi Ukrainos piliečiai gali kreiptis į „Lietuvos draudimą“ ir nemokamai jį gauti arba prasitęsti turimą privalomojo vairuotojų civilinės atsakomybės draudimo polisą. Pabėgėlio statusas tam nėra reikalingas – užtenka, kad draudžiama transporto priemonė būtų registruota Ukrainoje, o ją draudžiantis žmogus būtų Ukrainos pilietis.

„Dalis žmonių atvyksta automobiliais, kurie mūsų šalyje eisme gali dalyvauti tik turėdami privalomąjį transporto priemonių valdytojų civilinės atsakomybės draudimą, užtikrinantį, kad, įvykus eismo įvykiui, bus atlyginta kitų asmenų turtui ar sveikatai padaryta žala. Matome, kad dauguma pabėgėlių neturi darbo, neturi pajamų, tad nemokamo draudimo terminą pratęsime, nes norime, kad gyvenimo mūsų šalyje pradžia Ukrainos piliečiams būtų kuo patogesnė ir ramesnė“, – komentuoja Aurelija Kazlauskienė.

Ukrainos piliečiai dėl privalomojo vairuotojų civilinės atsakomybės draudimo gali kreiptis į „Lietuvos draudimo“ konsultantus visoje Lietuvoje arba patys užpildyti specialią formą bendrovės interneto svetainėje, kad su jais susisiektų „Lietuvos draudimo“ atstovai dėl draudimo poliso sudarymo.

Nebesudaro sutarčių, kuriose draudimo apsauga apimtų interesus Rusijos ir Baltarusijos teritorijose
Praėjusią savaitę į Ukrainą išvykusios pirmosios Lietuvos medikų komandos taip pat yra apdraustos „Lietuvos draudimo“ kelionių draudimu. Bendrovė visiems į misiją išvykusiems medikams jį padovanojo. Kiekvienas medikas yra apdraustas 50 tūkst. eurų medicininėms išlaidoms ir repatriacijai, taip pat 15 tūkst. eurų nelaimingiems atsitikimams. Draudimo apsaugos teritorija apima visą Europą.

„Lietuvos draudimas“, palaikydamas Ukrainą ir jos piliečius, taip pat jau skyrė 50 tūkst. eurų paramą Lietuvos Raudonajam Kryžiui, kuris teikia humanitarinę pagalbą civiliams Ukrainos žmonėms.

Išreikšdama savo požiūrį šalių agresorių atžvilgiu, bendrovė priėmė sprendimą nebesudarinėti naujų sutarčių, kuriose draudimo apsauga apimtų interesus Rusijos ir Baltarusijos teritorijose. Šis sprendimas apima tiek verslo, tiek privačias draudimo sutartis – nesvarbu ar tai būtų kelionių, darbuotojų, krovinių draudimas, ar kita – ir galioja neatšaukiamai be atskiro bendrovės sprendimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją