Komercinio NT valdymo platforma „Pingin.Space“, kurią valdo Lietuvoje registruota įmonė „Gigsis“, šiuo metu veikia Lietuvoje, Latvijoje, Lenkijoje, planuoja plėtrą į Pietų Europos rinkas. Šios platformos įkūrėjas Mindaugas Juška teigia, kad naujoji investicija į „Flanco“ startuolį leis apimti visą spektrą komercinio turto valdymo sprendimų – nuo pastato iki konkrečios darbo vietos valdymo.

„Iki šiol turėjome sprendimą, kuriuo įvairiose šalyse naudojosi daugiau komercinio pastatų ir verslo centrų administratoriai arba plėtotojai, o „Flanco“ produktas yra nukreiptas į konkretaus biuro poreikius, planuoti ir išmaniai valdyti galima net atskiras darbo vietas, jas rezervuoti, sekti užimtumą, planuoti poreikius, o įdiegti paslaugą nereikia sudėtingų procesų ar investicijų į fizines priemones. Pandemijai traukiantis ir vis daugiau žmonių grįžtant į biurus – lankstus biuro poreikių, galimybių, paslaugų valdymas jau yra bene aktualiausia paslauga komercinio NT rinkoje, tai yra tendencija ne tik Lietuvoje, bet ir Vakarų Europoje, kur esame pastebimi vis labiau“, - pranešime spaudai komentuoja M. Juška.

Mindaugas Juška

Anot M.Juškos, sujungus abiejų startuolių sprendimus ir vykdant plėtrą į Pietų ir Vakarų Europos komercinio NT rinką, per maždaug metų laikotarpį planuojama dvigubinti esamas veiklos apimtis bei išauginti abiejų startuolių rinkos vertę iki 20 mln. eurų. Šie lietuviško kapitalo startuolių planai ir investicijų galimybės buvo pristatytos visai neseniai Kanuose vykusioje vienoje didžiausių pasaulyje nekilnojamojo turto parodų MIPIM.

„Pingin.Space“ įkūrėjų teigimu, šiuo metu kalbama su potencialiais investuotojais Vokietijoje bei kitose Vakarų Europos šalyse, investuotojus labiausiai domina būtent tai, jog abu startuoliai siūlo viso spektro išmanų komercinio turto valdymą.

„Mūsų vertinimu, „Flanco“ įrankis yra aktualus toms įmonėms, kurios savo biure turi bent 20 darbo vietų ir jaučia poreikį lanksčiam jų planavimui, resursų optimizavimui, o darbuotojams šis įrankis leidžia patogiai valdyti savo poreikius, grįžtant į darbą biure. Tarkime, darbuotojas gali rezervuoti tam tikrą darbo vietą konkrečiai darbo dienai, o jei pastate yra įdiegtas ir „Pingin.Space“ – tuomet sistema gali automatiškai rezervuoti automobilio stovėjimo vietą greta pastato arba užsakyti kitas darbui biure reikalingas paslaugas būtent tuo metu, kai reikia. Kitaip tariant, kalbame apie beveik visiškai automatizuotą biuro paslaugų kompleksą“, - teigia komercinio NT išmanaus valdymo ekspertas M. Juška.

Anot jo, šiuo įrankiu valdyti darbo vietas itin domisi pažangios Lietuvos įmonės, kurios veikia lanksčių, hibridinių darbo vietų (angl. hybrid workplace) principais ir nori mažinti administravimo laiko sąnaudas. Startuolis „Flanco“ jau veikia ne tik Lietuvos, tačiau turi patirties ir užsienio rinkose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją