„Skatiname verslus nesustoti: nors visuomenėje pastebimas sumažėjęs domėjimasis šalia mūsų vykstančiu karu, mes negalime sau leisti atsiriboti. Kviečiame visus sekti verslų pavyzdžiu ir aukoti Ukrainai“, – minėjo LVK generalinė direktorė Eglė Radišauskienė.

Verslų parama pasižymi didžiule įvairove. Vieniems tiesiogiai aukojant finansus, kiti imasi iniciatyvų, leidžiančių sklandžiai perkelti darbuotojus į Lietuvą. „Mūsų parama yra kryptinga – dirbame su persikėlusiomis šeimomis. Suradome kur jiems gyventi, nupirkome trūkstamus daiktus. Taip pat padedame kolegoms iš Ukrainos, kurie persikėlė dirbti čia – organizuojame jų pervežimus, pasirūpiname įranga, jog galėtų dirbti iš Lietuvos. Dėl nenutrūkstamo rėmimo – visiems reikėtų pagalvoti, jeigu patiems reikėtų atsistoti ir išeiti. Jei reikėtų pradėti gyvenimą rankoj turint pasą ir kelias grivinas... Ir dar du vaikus šalia“, – minėjo „Rhenus Logistics“ vadovas Arūnas Bertašius.

Arūnas Bertašius

Vienas iš Lietuvos verslo konfederacijos narių, „Bolt“ vadovas Lietuvoje Andrius Pacevičius, pasakojo apie įmonės stambaus masto finansinį prisidėjimą bei suvokimą, kiek svarbi laisvė: „Vos prasidėjus konfliktui, mes priėmėme sprendimą 5 procentus nuo visos apyvartos Europoje skirti Ukrainai. Per dvi savaites surinkome 6 milijonus eurų. Pagalbą išskirstėme per įvairias nevyriausybines organizacijas visoje Europoje, kurios į mus kreipiasi. Taip pat teikiame nemokamas keliones kai kuriems nevyriausybinių organizacijų atstovams, sustabdėme veiklą Baltarusijoje, o Ukrainoje vis dar dirbantys vairuotojai neturi mokėti komisinio mokesčio. Mes esame estiško kapitalo įmonė, todėl kaip ir visi Baltijos šalyse suprantame, kokia yra laisvės kaina“, – teigė „Bolt“ vadovas Lietuvoje Andrius Pacevičius.

Andrius Pacevičius

Tarp paramos – ir nemokamos teisinės paslaugos

Dar viena iš paramos krypčių yra teisinės ir mokestinės paslaugos, kurias skiria teisės firmos. LVK narys „Sorainen“ prisideda tiek pinigine parama, tiek atlikdama tai, ką išmano geriausiai – teikdama nemokamas teisines paslaugas ukrainiečiams. „Išreiškiame palaikymą Ukrainai ir tikimės, kad šalis išliks stipri. Ukrainos žmonės šiuo metu kovoja ne tik už savo, bet ir visos likusios Europos, įskaitant Lietuvos, laisvę bei demokratines vertybes. Čia ir dabar kiekvienas mūsų turime palaikyti Ukrainą ir jos žmones visais mums įmanomais būdais.

„Sorainen“ prisideda teikdama finansinę pagalbą bei nemokamas teisines paslaugas nuo karo nukentėjusiems Ukrainos žmonėms. Mūsų biure Lietuvoje jau įdarbinome tris iš Ukrainos dėl karo pasitraukusius žmones ir planuojame, kad artimiausiais mėnesiais turėsime dar daugiau kolegų iš Ukrainos. Didžiuojamės matydami, kad „Sorainen“ žmonės ypač aktyviai savanoriauja įvairiose organizacijose, atsižvelgdami į šias gausias asmenines iniciatyvas, nusprendėme skirti darbuotojams papildomų laisvadienių savanorystei“, – komentuoja teisės firmos „Sorainen“ Lietuvos biuro vadovaujantis partneris Tomas Kontautas.

Tomas Kontautas

Pasak LVK atstovų, pareigą remti privalo jausti kiekvienas laisvas pilietis. Todėl nepaisant skirtingų galimybių, visus kviečiame įvertinti, kokiais būdais galite prisidėti prie pagalbos. Straipsnyje pateikiami vos keli pavyzdžiai, kaip įmonės gali prisidėti prie paramos, žinoma yra daugybė ir kitų humanitarinių veiksmų – savanorystė punktuose, kuriuose yra skirstoma parama, ar tiesioginis darbas su karo pabėgėliais ir kita.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją