“Miesto laboratorija” užsibrėžė tikslą tapti vieta, kurioje galėtų susitikti ukrainiečiai ir vilniečiai, galintys jiems ištiesti pagalbos ranką. Trečiadienį sukurtas specialus fondas per parą surinko daugiau nei 1,6 tūkst. eurų. Didžioji dalis suaukotos sumos - vieno žmogaus nuopelnas.

“Šis žmogus tiesiog susisiekė ir pervedė mums pusantro tūkstančio. Be jokių klausimų ar pageidavimų - tiesiog geram tikslui. Esame jam be galo dėkingi”, - pasakojo “Miesto laboratorijos” bendraįkūrėja Goda Sosnovskienė.

Anot jos, geradaris lietuvis paprašė išlikti nežinomas.

Suaukoti pinigai leis “Miesto laboratorijai” priimti gausų ukrainiečių srautą, savaitgaliais vaišinant juos nemokamais vėlyvaisiais pusryčiais.

Specialaus fondo rezultatai paaiškėjo ketvirtadienio vakarą, kai “Miesto laboratorijoje” vyko pirmasis renginys iš ciklo “Vieta susitikti”. Jo metu bendruomenės centro kavinėje susirinko kelios dešimtys vilniečių ir ukrainiečių, kurie bendravo neformalioje aplinkoje, keitėsi kontaktais ir informacija, kaip galėtų vieni kitiems padėti.

“Renginio principas - suvesti žmones ir padėti jiems megzti tarpusavio ryšius. Ne tik ukrainiečius su vilniečiais, juos visus. Vakar matėme puikių pavyzdžių, kai ukrainiečių šeimas priėmę vilniečiai bendrauja su kitais vilniečiais ir kartu ieško sprendimų, kaip padėti savo svečiams. Matėme, kaip ukrainiečiai iš skirtingų šalies kampelių kalbasi tarpusavyje, kurdami nedidelę nuosavą bendruomenę. Būtent tai ir tikėjomės pamatyti, bet renginys viršijo visus lūkesčius”, - šypsojosi G. Sosnovskienė.

“Vieta susitikti” - tai ne tik improvizuota kontaktų mugė. Renginiai papildomi ir kultūrine programa. Ketvirtadienį vilniečiams ir ukrainiečiams savo kūrybą skyrė duetas iš roko grupės “Arbata” - vokalistas Andrius Zalieska bei gitaristas Povilas Račas. Kultūrinė programa, jau su kitais svečiais, vilniečių ir ukrainiečių lauks ir pu dviejų savaičių, antrame renginyje “Vieta susitikti”.

“Kūryba išlaisvina, ir tai pamatėme jau vakar, kai po Andriaus pasirodymo prie mikrofono priėjo viena moteris iš Ukrainos ir spontaniškai deklamavo eiles”, - sakė G. Sosnovskienė.

Visų ukrainiečių “Miesto laboratorija” laukia ne tik šį savaitgalį ir ne tik renginiuose. “Siekiame tapti vieta, kur jie bet kada gali ateiti, susitikti su tautiečiais ar naujais bičiuliais iš Vilniaus. Tiesiog būti ir jaustis kaip namie”, - teigė “Miesto laboratorijos” vadovė.

Prie nemokamų pusryčių ukrainiečiams akcijos prisidėti galite apsilankę bendruomenės centre arba padarę pavedimą į VšĮ “Piliečių iniciatyvos” sąskaitą.

Artimiausias renginys iš ciklo “Vieta susitikti” vyks ketvirtadienį, balandžio 21 d. Visi renginiai nemokami.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją