Dauguma naujų „Camelia“ darbuotojų iš Ukrainos turi farmacinį išsilavinimą, tačiau norint Lietuvoje dirbti vaistininko darbą, reikalingas profesinės kvalifikacijos pripažinimas. Todėl kol kas vaistinių tinkle jie galėjo būti priimti į vaistinės asistento pareigas, kurioms vaistininko išsilavinimas nėra reikalingas. „Camelia“ vaistinių tinklas vertina šių specialistų farmacines žinias, kurias jie panaudoja konsultuojant pacientus. Šiuo metu taip pat vyksta įdarbinimas ukrainiečių, kurie dirbs įmonės sandėlyje. Vaistinėse planuojama įdarbinti visus farmacijos specialistus iš Ukrainos, kurie kreipsis.

„Į Lietuvą atvykusiems Ukrainos piliečiams, bėgantiems nuo karo, labai svarbus užimtumas, žinojimas, kad jie gali būti naudingi mūsų pacientams ir galimybė gauti pajamų“, – sako „Camelia“ vaistinių tinklą valdančios UAB „Nemuno vaistinė“ generalinė direktorė Aušra Budrikienė.

„Camelia“ bendruomenė draugiškai ir rūpestingai priėmė naujus kolegas, atsakingai juos apmokė ir padeda įgyti naujų žinių. Sužinoję apie naujuosius kolegas, darbuotojai patys inicijavo pagalbą jiems tiek finansiškai, tiek reikalingais drabužiais ar daiktais.

Apie Vilniuje dirbančią Tatjaną kolegės pasakojo, kad ukrainietė jau antrą darbo dieną prakalbo lietuviškais žodžiais, pasisiūlo pacientus pakonsultuoti rusų kalba, jie geranoriškai sutinka. „Viskas man labai patinka, esu labai dėkinga, kad gavau darbą. Esu vaistininkė, mano darbas man labai patinka, esu laiminga, kad galiu ir toliau dirbti vaistinėje. Kolektyvas labai draugiškas ir geras, mane labai svetingai priėmė“, – kalbėjo vaistininkė Tatjana.

Nauji darbuotojai iš Ukrainos šiuo metu įdarbinti Vilniuje, Klaipėdoje, Marijampolėje, Panevėžyje ir Druskininkuose. Vienos iš Panevėžio „Camelia“ vaistinių vedėja Vaiva Balčiūnienė pasakojo, kad jų vaistinėje dirba maloni ir darbšti moteris iš Ukrainos, kuri į Lietuvą atvyko su mažamete dukra. „Džiaugiamės nauja kolege, stengiamės padėti, kuo tik galime, o ji greitai priima naujas žinias, tad ir darbe ji mums – didelė pagalba“, – sakė vaistininkė V. Balčiūnienė.

„Matome iš Ukrainos atvykusių naujų darbuotojų pastangas ir atsidavimą – per trumpą laiką jie jau išmoko lietuviškų žodžių, noriai bendrauja su pacientais ir savo konsultaciją pasiūlo jų gerai mokama kalba“, – informacija iš vaistinių dalijosi generalinė direktorė A. Budrikienė. Naujų „Camelia“ darbuotojų darbinius chalatus puošia ženkleliai, kurie informuoja, kokia kalba jie gali betarpiškai ir sklandžiai bendrauti su pacientais – ukrainiečių, rusų arba anglų kalbomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją