Investicijos į naują gamyklą siekia 4 mln. eurų, skelbiama pranešime spaudai.

Sprendžia virtuvės baldų rinkoje aštrėjančią problemą

Sprendimą investuoti į standartizuotų baldų gamybą UAB „Trukmė“ priėmė siekdama pasitelkti turimą patirtį, išteklius ir taip išspręsti virtuvės baldų rinkoje aštrėjančią problemą.

Įmonės atlikti tyrimai parodė, kad dėl nepakankamų gamybinių pajėgumų rinkoje bei trūkinėjančios tiekimo grandinės baldų gamybos terminai išsitęsė iki pusės metų, todėl mažėja asortimentas, prastėja kokybė ir kyla kainos. Dėl to nukenčia vartotojai, o ekonominis rinkos potencialas nėra išnaudojamas.

Tvari gamyba ir suvaldyti procesai

Vartotojai užsakomuosius baldus, ypač virtuvės įrengimą laiko ilgalaike investicija, tad dažnai jų netenkina pigesni, standartiniai gaminiai. Kita vertus, ne kiekvienas gali laukti pusę metų, kad įsirengtų virtuvę, todėl yra priverstas rinktis laiką ir aukoti svajones.

Fabrica Viridis

Bendrovė tiki, kad pavyks užtikrinti tvarumą, greitį ir kokybę.

„Sukurti unikalų baldų gamybos procesą mus įkvėpė „Lego“ žaidimas. Apjungę modulinio dizaino principus, IT ir gamybos technologijas galime pagaminti neribotą baldų įvairovę, leidžiančią išpildyti kiekvieno kliento lūkesčius. Suvaldyti gamybos procesai reikšmingai pagreitina užsakymo įgyvendinimo laiką.“ – teigia „Fabrica Viridis“ direktorius Edvinas Izonis.

Gamyklos procesai yra paremti tvarumo principais: naudojama iš atsinaujinančių šaltinių elektros išgaunama energija, užtikrinamas šalutinių produktų grąžinimas į gamybos procesus bei tvarus neperdirbamų atliekų utilizavimas.

„Visa tai yra papildomas užsakymų įgyvendinimo laikas ir investicijos, kurios neatsiperka dabar. Tai – investicija į visų mūsų rytojų“, – savo pavyzdžiu sekti skatina E. Izonis.

Edvinas Izonis

Ambicija – eksportas į užsienį

„Fabrica Viridis“ tikisi sulaukti sėkmės ne tik Lietuvos, bet ir užsienio rinkose, kuriose lietuviški baldai sėkmingai skinasi kelią.

„Strateginiame dešimtmečio Lietuvos pristatymo užsienyje plane, Lietuva nori tapti atpažįstama, kaip inovuojančių, tvarių baldininkų šalis. Dirbame tam, kad prisidėtume prie šios misijos, kurdami aukščiausio standarto produktus,“ – tokią naujos gamyklos vertę šalies mastu įvardina Daiva Zėčiutė, „Fabrica Viridis“ projektų valdymo, tvaraus verslo vystymo skyriaus vadovė.

Fabrica Viridis

Remiantis LR Statistikos departamento duomenimis įrengtų virtuvių ir sekcijų eksportas iš Lietuvos sparčiai auga: 2019 m. į ES šalis buvo eksportuojama 3387,5 tūkst. Eur; 2020 m. – 4432,3 tūkst. Eur (31 % daugiau nei prieš metus), o 2021 – 8732,9 tūkst. Eur (97 % nei prieš metus). Pagrindinės lietuviškų virtuvės baldų eksporto rinkos: Skandinavijos šalys, Danija, Vokietija, Nyderlandai, Jungtinė Karalystė, Prancūzija.

„Fabrica Viridis“ gamykloje, kurios plotas 7 tūkst. kv. m, dirbs pusantro šimto darbuotojų. Čia įdiegti vokiški „Homag“ grupės įrengimai, skaitmenizuota sandėlio valdymo sistema. Skelbiama, kad virtuvės projektus įgyvendinanti UAB „DOMDOM Home“, taps pagrindiniu užsakovu iki pilnų pajėgumų išvystymo ir siekiamų eksporto apimčių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją