Rusijos okupacinėms pajėgoms atakuojant ligonines Ukrainoje, o mūšių zonose labai trūkstant gyvybę gelbstinčių pirmosios pagalbos priemonių, „MM Group“ sudarinėja sąrašą šiuo metu Ukrainoje reikalingiausių medicinos priemonių, kurios bendradarbiaujant su Estijos užsienio reikalų ministerija, bus pristatytos į Ukrainą.

Pasak įmonės savininko Marguso Linnamäe, Ukrainai labiausiai reikia ginklų ir amunicijos, kurią gali ir turi pasiūlyti tiek Estija, tiek kitos šalys. Tuo metu mažiausia, ką privatus sektorius gali duoti Ukrainai – tai gyvybę gelbstinti medicinos įranga ir priemonės. „Už Estijos, Latvijos ir Lietuvos laisvę šiandien kovojama Kijevo priemiesčiuose“, – sakė Linnamäe, raginantis visus Baltijos šalių verslininkus padėti Ukrainai. Pasak jo, dabar kritinis dalykas yra pagalbos pristatymo greitis.

Pagalbos paketą komplektuoja „Magnum“ grupei priklausančios įmonės Estijoje, Latvijoje, Lietuvoje ir Suomijoje. Tarp rėmėjų – grupei priklausanti „Semetron AS“ ir „Apotheka“ franšizė. Vaistų pristatymas koordinuojamas su Estijos ir kitų Baltijos šalių vaistų tarnybomis.

Magnum AS yra didžiausia įmonė Baltijos šalyse, užsiimanti prekyba vaistais ir medicinos reikmenimis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją