Vis dėlto dalis verslų nežino, kur ir kaip galėtų prisidėti padedant karo alinamai valstybei.

Dalinamės būdais, kaip galima prisidėti padedant ukrainiečiams ir jų šaliai.

„Blue/Yellow“ paramos organizacija

VšĮ „Mėlyna ir geltona“ yra nevyriausybinė organizacija, kuri jau nuo 2014 metų remia Ukrainos ginkluotąsias pajėgas bei nuo karo nukentėjusius civilius. Organizacija jau ne vienerius metus organizuoja specialias Ukrainos palaikymo akcijas ir pinigų rinkimą jos žmonėms ir kariams.

Visgi prieš aukojant pinigus organizacijai reikėtų įsitikinti, kad jūsų nurodoma sąskaita yra tikrai tikroji VšĮ „Mėlyna ir geltona“. Nevyriausybinės organizacijos feisbuko paskyroje skelbiama, kad socialiniame tinkle atsiranda žmonių, kurie kviečia aukoti Ukrainai ir jos žmonėms, nurodydami neteisingą banko sąskaitą.

Finansinę paramą nuo penktadienio galima teikti ne tik pavedimu, bet ir grynaisiais. Pinigus aukoti galima „Perlas“ terminalų tinkle. Mokesčių už šių pervedimų administravimą bendrovė netaikys.

Penktadienį VšĮ „Mėlyna ir geltona“ paskelbė, kad per nepilnas dvi dienas lietuviai jau suaukojo du milijonus eurų.

Oficialus NVO puslapis ČIA.

#StiprūsKartu iniciatyva

Prisidėti padedant ukrainiečiams galima ne tik aukojant pinigais, bet ir kitomis priemonėmis. Iniciatyva #StiprūsKartu kviečia padėti į Lietuvą atvykstantiems karo pabėgėliams.

Ši iniciatyva leidžia pasiūlyti turimą nenaudojamą būstą nuo karo siaubo bėgantiems ukrainiečiams ar pavežėjimą nuo sienos.

Iniciatyvos puslapis ČIA.

Susivienijo penkios organizacijos

Kartu su „Stiprūs kartu“ susivienijo ir dar penkios nevyriausybinės organizacijos, kurios prisidės teikiant pagalbą iš Ukrainos bėgantiems nuo karo į Lietuvą. Lietuvos Raudonasis Kryžius, „Maisto bankas“, Lietuvos Caritas, Maltiečiai ir Gelbėkit vaikus renka žmonių paramą, kad būtų galima užtikrinti pagrindinius ir svarbiausius ukrainiečių poreikius atvykus į mūsų šalį.

Viena iš priemonių, kaip galima prisidėti - aukoti skambinant trumpuoju numeriu 1485 auka 5 Eur arba aukok.lt platformoje „Mūsų rankos ir širdys – Ukrainai“.

Prisidėti kviečiama ne tik pinigais, bet ir savanoriaujant. Ukrainoje įkarštyje telkiami savanorių būriai pirmos psichosocialinės, pirmosios pagalbos teikimui bei humanitarinių paketų ukrainiečiams rengimui bei dalinimui.

Parama Ukrainos akademinei bendruomenei

Prie paramos Ukrainai prisideda ir Vilniaus universitetas, kuris išreikšdamas palaikymą Ukrainos valstybei bei žmonėms kviečia skirti paramą Ukrainos akademinei bendruomenei.

„Ketvirtadienio nakties žinios – blogiausio scenarijaus išsipildymas. Dabar tarpusavio vienybė bei parama yra itin svarbi. Todėl Vilniaus universitetas solidarizuojasi su Rusijos agresiją patiriančiais Ukrainos žmonėmis ir, išreikšdamas palaikymą, yra pasiryžęs užkirsti kelią galimiems akademinės laisvės, aukštojo mokslo suvaržymams“, – sako Vilniaus universiteto rektorius prof. Rimvydas Petrauskas.

Kaip skelbiama, Vilniaus universitetas ir toliau padės nuo Rusijos valdžios vykdomos agresijos nukentėjusiai Ukrainos akademinei bendruomenei tęsti mokslinę veiklą Lietuvoje ir Ukrainoje.

Informaciją apie paramą Ukrainos akademinei bendruomenei rasite ČIA.

Straipsnį papildysime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės