Anot IT įmonės vadovo, pasitikėjimas ir atvirumas sukuria aplinką, kurioje galima dirbti žymiai greičiau ir kokybiškiau. O jeigu skaidrumo kultūros organizacijoje nėra, tada atsiranda puiki terpė sklisti gandams ir įvairioms interpretacijoms. Tuo įmonės vadovai galėjo ne tik įsitikinti, bet ir pasitikrinti, dar 2021-ųjų metų pabaigoje, įvykus „Devbridge“ ir „Cognizant Softvision“ įmonių susijungimui.

„Praėjusių metų pabaigoje sudarėme vieną didžiausių sandorių, kuris vyko ne tik regiono mastu, bet apėmė daug šalių. Natūralu, kad visi didesni pokyčiai daugeliui darbuotojų asocijuojasi su milžiniškais iššūkiais, kuriuos gali lydėti ir baimė dėl ateities. Todėl vienas iš svarbiausių sandorio įgyvendinimų veiksmų buvo ir detalaus komunikacijos plano parengimas, apgalvojant, kaip šią naujieną pranešime organizacijai visame pasaulyje“, – teigė V. Gurgždys pranešime spaudai.

Darbuotojams – sėkmės premija

V. Gurgždys pabrėžia, kad pirmiausia apie laukiančias permainas buvo informuoti departamentų vadovai, kuriems buvo pristatytos įmonių susijungimo detalės, aptarti galimi iššūkiai.

„Atsakėme į mūsų departamentų vadovų klausimus, papasakojome kaip šis susijungimas vyks, paaiškinome, kodėl buvo priimtas sprendimas tapti „Cognizant Softivision“ dalimi, kokios naujos galimybės atsivers mūsų darbuotojams. O sandorio pasirašymo dieną, naujieną paskelbėme globaliai visiems darbuotojams“, – dalijosi V. Gurgždys.

Vadovo teigimu, įvykus sandoriui, kiekvieną savaitę buvo inicijuojamos atviros klausimų ir atsakymų sesijos, kurių metu su darbuotojais buvo dalijamasi naujausia informacija, atsakoma į klausimus.

„Darbuotojams taip pat išmokėjome papildomą, taip vadinamąją sėkmės premiją – dėl sudaryto sėkmingo sandorio. Norėjome parodyti, kad vertiname jų indėlį ir darbą, kuris padėjo išauginti įmonę. Iš viso darbuotojams, būtent šiai sėkmės premijai, buvo skirta 10 mln. JAV dolerių. Ši premija, buvo skirta visiems darbuotojams už jų lojalumą organizacijai ir ji priklausė nuo darbuotojo atlyginimo bei viso išdirbto laikotarpio įmonėje „Devbridge“, – atskleidė būsimas „Cognizant Softivision“ Europos padalinio vadovas.

Atvirumo kultūra įmonėje

V. Gurgždžio teigimu, nuo organizacijos įkūrimo pradžios su darbuotojais yra dalijamasi visa informacija – finansiniais rezultatais, pajamomis, pelnu, naujais ir prarastais klientais. Net ir susijungus su visiškai nauja organizacija, šiuos principus ir vertybes toliau planuojama išlaikyti bei puoselėti.

„Atvirumas didina žmonių pasitikėjimą organizacija, o darbuotojai visada teigiamai įvertins vadovų drąsą be užuolankų dalytis svarbiausia informacija, atsakyti į visus nepatogius klausimus. Puoselėti atvirumo kultūrą organizacijoje skatiname net tik visus vadovus, bet ir darbuotojus, kuriuos raginame išsakyti savo nuomonę. O vadovus skatiname ieškoti kūrybiškų ir netradicinių kelių, kaip palaikyti ryšį su darbuotojais, suprasti jų emocinę savijautą, užmegzti dar geresnį santykį. Kurti palaikančią atmosferą organizacijos viduje reikalauja nemažai individualių vadovų pastangų, todėl nuolat investuojame į mokymus, kaip suteikti grįžtamąjį ryšį, kaip su komandos nariais atvirai kalbėtis individualių susitikimų metu. Tai padeda ne tik išlaikyti atvirumo kultūrą įmonėje, bet ir išvengti toksiškos aplinkos komandoje“, – pabrėžia V. Gurgždys.

Pasitelkia ir skaitmeninius įrankius

Įmonės atstovas pabrėžia, kad skaidrumas gali tapti kiekvienos įmonės sėkmės pagrindu, tačiau tam būtina pasitelkti ne tik teisingai suformuotą komandą, bet turėti įrankius, kurie padėtų visa tai lengviau įgyvendinti.

„Plėtrą ir toliau aktyviai planuojame visame regione bei stengiamės užtikrinti, kad darbuotojus operatyviai pasiektų naujausia informacija. Visuose įmonės padaliniuose Čikagoje, Toronte, Londone, Varšuvoje, Kaune, Vilniuje ir Klaipėdoje darbuotojai yra nuolat informuojami, kaip sekasi įmonei, – kiekviename biure arba net jų namuose yra transliuojama „Devbridge TV“ – aktualijos darbuotojams, kurioje realiu laiku rodoma vizualinė informacija, tokia, kaip verslo rezultatai, įmonės rodikliai, informacija susijusi su vidiniais renginiais, darbuotojais. Kas mėnesį vyksta bendros darbuotojų popietės kiekvieno padalinio aktualijoms aptarti. Taip pat kiekvieną mėnesį mėnesį darbuotojai el. paštu gauna naujienlaiškį apie verslo rezultatus ir tolesnę organizacijos kryptį. Kiekvieną ketvirtį vykdomos atviros klausimų bei atsakymų sesijos, siunčiamos apklausos, kuriose darbuotojai anonimiškai vadovų klausia jiems rūpimų dalykų arba turi galimybę be užuolankų ir pagražinimų išreikšti savo nuomonę tiek apie vadovus, tiek ir visą organizaciją. Tai padeda užkirsti kelią abejonėms bei nepasitikėjimui “, – akcentavo vadovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją