Kadais, kai dar Lietuvoje laisva rinka net nekvepėjo, daugelio pogrindiniu verslu užsiimančių apsukruolių susitikimo vieta buvo tapusi „Neringa“. Į vieną populiariausių Sovietų Sąjungoje restoranų buvo vedami įvairūs sovietiniai funkcionieriai, ministerijų valdininkai pamaitinami, pagirdomi, supažindinami su čia besisukinėjančiais garsiais menininkais.

Po to, laukinio kapitalizmo laikais visai netoliese, tame pačiame Gedimino prospekte atsirado „Ponių laimė“, prie kuriuos išsirikiuodavo aniems laikams itin prabangios mašinos tamsintais langais, iš kurių lipdavo treninguoti arba violetiniais kostiumais vilkintys vaikinai. Kartais jie verslo reikalus spręsdavo čia pat šalia, iš greta sustojusių „tačkių“. Nesvarbu, kad visas prospektas būdavo užblokuotas, – niekas nesipiktindavo, nepypindavo, kantriai laukdavo.

Labai jau konfidencialių reikalų turėjusieji sukdavo kiek nuošaliau – į Lazdynų pašonėje esančią ir iki šiol veikiančią „Žibutę“.

Vėliau daug reikalų persikėlė į „Forum Palace“. Kaip sakė vienas žinomas verslininkas tai buvo puiki vieta sudarinėti įvairius sandorius ir nebūti niekam išgirstam ar paklausomam. Jei tikėti jo žodžiais, jacuzzi ir visokie baseino reikaliukai užblokuodavo bet kokius garsus ir net ir labiausiai suintersuoti pasiklausyti svetimų paslapčių, ką nors išgirsti tokios galimybės neturėjo.

Keičiasi laikai, papročiai ir mados. Derybos, sandoriai tapo daugiau mažiau civilizuoti ir tos erdvės, kur visa tai vyksta, – taip pat.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją