Metus laiko išbuvusi Užimtumo tarnyboje, ėmėsi savo veiklos. Ji kuria saldžias puokštes „Sweet and Pretty“. Saldžių puokščių kūrimas jaunai moteriai tampa ne tik prasmingu laisvalaikio užsiėmimu, o ir gyvenimo būdu.

Reikėjo drąsos

Atvykti į Lietuvą Viktorijai reikėjo nepaprastos drąsos. Čia iš Ukrainos ji keliavo palikusi savo neblogą darbą, namus, keliavo su septyniolikmečiu sūnumi.

Interneto platybėse ji susipažino su tuomet dar būsimu savo vyru, lietuviu Edmundu. Po keleto metų draugystės, susitikimų Lietuvoje bei Ukrainoje, vyrui ir moteriai tapo aišku, kad gyvenimą jie turi kurti kartu.

„Mylimasis paėmė už rankos ir atsivežė į Lietuvą“, – atvirauja Viktorija.

Jau dveji metai Viktorija gyvena Kaune, tačiau valstybinės kalbos nemokančiai emigrantei, įsilieti į Lietuvos darbo rinką sunku.

Saldžiosios puokštės

Nepaisant to, emigrantė nesėdi sudėjusi rankų: žavisi Lietuvos gamtovaizdžiu, mokosi lietuvių kalbos, o dabar dar kuris saldžias puokštes. „Lietuvoje man patinka žaluma, daug parkų, ežerų, ir čia gyvena gražūs vyrai. Gal kiek trūksta didesnių atrakcionų parkų, nėra metro“, – su šypsena pasakoja savo įspūdžius apie mūsų šalį pašnekovė.

Suprato, kad nebus lengva

„Atvykus į svetimą šalį teko prisiminti visus savo pomėgius, gebėjimus. Ilgai galvojau, ką čia, Lietuvoje, galėčiau veikti, netgi užsiregistravau Užimtumo tarnyboje, tačiau metus laiko, nesulaukiau jokio darbo pasiūlymo. Niekas neima žmogaus, kuris prastai moka lietuviškai. O juk Ukrainoje dirbau viename Charkovo universitetų, personalo skyriuje. Reikėdavo pagelbėti studentams susirasti praktikos vietą, kuri dažnai tapdavo ateities darboviete“, – apie savo profesinę veiklą Ukrainoje pasakoja Viktorija.

Ji suprato, kad Lietuvoje, išsilavinusiai moteriai nebus lengva, reikia daryti tai, kas geriausiai sekasi, ir kur nereikia dažnai vartoti lietuvių kalbos.

Saldžiosios puokštės

„Lietuviškai aš suprantu, tačiau ši kalba man labai sunki, laisvai kalbėti kol kas nepavyksta, nors lankau įvairius kursus“, – atviravo emigrantė. Ji džiaugiasi, kad ją labai palaiko jos vyras: „Edmundas yra labai organizuotas ir racionalus mąstytojas. Jis nevengia rizikingų veiksmų. Jo patarimai labai vertingi ir praktiški. Jis perėmė visą šios veiklos organizacinę pusę. Sūnus Vladislavas padeda reklamuotis socialiniuose tinkluose. Turime labai draugišką, linksmą ir stiprią komandą“, – atviravo puokščių gamintoja.

Įsirengė dirbtuvėles

Emigrantė Lietuvoje, savo kruopštumą ir kūrybinį polėkį nutarė paversti verslu. Netikėtai ji prisiminė dovaną, kurią pati su meile savo rankomis kūrė savo tėčiui septyniasdešimtmečio proga – tai buvo saldumynai, įpakuoti į rankų darbo gėles, lyg puokštė, tačiau saldi.

Prieš darant ją tėčiui, teko nemažai vaizdo įrašų peržiūrėti, daug popieriaus sugadinti, tačiau ši unikali rankų darbo dovana, labai nudžiugino jubiliatą.

Saldžiosios puokštės

Tai įvyko prieš 11 metų, tačiau kūrybinė mintis, kruopštumas ir noras kurti žmonėms išliko iki šių dienų.

Dabar Viktorija rankų darbo puokštes kuria čia, Lietuvoje. Ji išsiėmė individualios veiklos pažymą ir viename iš savo būsto kambarių įsirengė „Sweet and Pretty“ kūrimo dirbtuvėles.

„Kiekvieną puokštę kuriu su gera nuotaika, meile, derinu ryškias spalvas, labai tinka įvairios gėlės, bet tulpės ir rožės, visada ypatingos“, – sako kūrėja. Kadangi čia daug rankų darbo, dviejų vienodų puokščių nėra, kiekviena jų gaminta su kita nuotaika, kita emocija. Ji tikisi, kad jos kuriamos puokštės padės nustebinti artimus žmones ir čia, Lietuvoje, suteiks jiems šilumos, padovanos šypseną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (112)