Apie tai, kaip pasikeitimai žaliavų rinkose ir augantys darbuotojų atlyginimai gali paveikti alaus gamintojus, „Delfi Rytas“ laidoje pasakojo bendrovės „Švyturys–Utenos alus“ ir „Carlsberg“ Baltijos šalyse vadovas Rolandas Viršilas.

Alaus gamintojo atstovas pasakojo, kad kol kas žaliavų situacija pasaulyje įmonėje gaminamų gėrimų kainos nekoreguoja, tačiau situacija greitu metu pasikeis.

„Svarstome ir skaičiuojame, kas darysis rinkoje. Sekame biržas ir matome kitų metų ateities kainas“, – kalbėjo verslininkas.


Pasak R. Viršilo, alaus gamyboje pagrindinė žaliava – miežiai, kviečiai ir salyklas, o pastarojo kaina per dvylika mėnesių brangsta 60 proc.

„Kalbant apie kitas pozicijas, kaip popierius ar aliuminis, vėl matome beprotišką augimą. Aliuminio skarda, kuri yra pagrindine žaliava naudojama statyboje, automobilinių pramonėje, naudojama ir mūsų versle. Per mėnesį aliuminis Londono akcijų biržoje pabrango 7 proc.“, – pastebėjo R. Viršilas.

Dar vienas gamintojui nerimą keliančių kaštų – energetinių išteklių kaina: „Gal mes mažiau priklausomi nuo dujų, bet elektra kitais metais stipriai brangs ne tik fiziniams vartotojams, bet ir gamintojams“.

Gėrimų gamintojo atstovas paminėjo, kad bendrovė bando rasti vidinių resursų amortizuoti kainų augimą, tačiau vien tokio sprendimo išlaikyti kainas neužteks.

Delfi TV laidoje taip pat pasiteirauta, kokią įtaką „Švyturyio-Utenos alaus“ produkcijos kainai turės sparčiai augantys šalyje atlyginimai.

„Darbo užmokestis yra antras brangiausias dalykas po žaliavų mūsų įmonėje. Turint omenyje, kad vidutiniai atlyginimai auga, sutarėme nuo sausio 1 d. vėl agresyviai kelti atlyginimus 10 proc. Tai yra sritis, kuri neišvengiamai didina kaštus. Kaip ir minėjau, nors ieškome vidinių efektyvumų, jų nebus tiek, kad būtų kompensuoti augantys kaštai“, – akcentavo R. Viršilas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)