Užklausos dėl biurų erdvių antrajame metų ketvirtyje pasiekė ikipandeminį lygį, nurodo IWG, didžiausia pasaulyje darbo erdvių nuomotoja, kuri šiuo metu džiaugiasi hibridinių darbo sprendimų paklausos bumu, skelbia theguardian.com.

Įmonė, kuri anksčiau vadinosi „Regus“, per pirmąjį pusmetį sulaukė rekordinio – 900 – naujų klientų skaičiaus, ir antrajame metų ketvirtyje fiksavo „labai ryškų susirinkimų bei dienos biurų paklausos suaktyvėjimą“. Tai paskatino ją manyti, kad verslas atsigauna nuo pandemijos.

Antrajame metų ketvirtyje pajamos iš susirinkimų kambarių ir dienos biurų nuomos išaugo 40 proc., ir tai įvyko tuo metu, kai atlaisvinus karantino suvaržymus, įmonės pradėjo naudoti naują – hibridinį – darbo modelį, kai darbuotojai dalį savaitės dirba namuose, o likusią dalį – biure, kuris nebūtinai sutampa su jų įmonės būstine.

„Ryškus poslinkis hibridinio darbo link sukūrė precedento neturinčią paklausą mūsų lankstiems darbo produktams“, – sakė IWG vykdantysis direktorius Markas Dixonas.

„Šis pamatinis žmonių darbo stiliaus pokytis yra akivaizdžiai palankus vėjas IWG tiek vidutinės trukmės, tiek ilgalaikėje perspektyvoje, ir mes stebime išaugusį susidomėjimą tarp įmonių, trokštančių transformuoti savo darbo praktikas“.

Nors bendrovė regi teigiamų atsigavimo ženklų – jos pelningumas kiekvieną antrojo ketvirčio mėnesį gerėjo, nuostoliai pirmąjį pusmetį pasiekė 172 mln. svarų. Pernai tuo pačiu metu IWG pranešė patyrusi 238 mln. svarų nuostolio.

Bendros pajamos sumažėjo beveik penktadaliu iki 1,06 mlrd. svarų. Bendrovė nurodė dėl COVID-19 poveikio turėjusi 39 mln. svarų išlaidų, tačiau pažymėjo, jog verslo išlaidas ketina sumažinti 320 mln. svarų, lyginant su laikotarpiu iki pandemijos.

IWG, konkuruojanti su „WeWork“, teigė, jog atsigavimas ryškiausiai juntamas JAV, nepaisant to, kad abi Amerikos, didžiausias bendrovės regionas, pajamų atžvilgiu nukentėjo labiausiai – pirmajame pusmetyje jos buvo smukusios beveik ketvirtadaliu.

Europa, Artimieji Rytai ir Afrika laikėsi stipriausiai – per vienerius metus pajamos šiuose regionuose sumažėjo vos 2,5 proc. Didžiojoje Britanijoje pajamos buvo 18,5 proc. mažesnės.

„Kovo mėnesį paskelbus apie atlaisvinimus, labiau paskirstyto darbo poreikis padidino pardavimus daugelyje Londono miestų palydovų ir miestų už Londono ribų, o pastaruoju metu ir Londono centriniame verslo rajone“, – teigė bendrovė.

„Užklausų yra daug, pardavimų konversija gerėja. Klientų išsaugojimas taip pat gerėja ir šiuo metu yra pasiekęs aukščiausią tašką nuo pandemijos pradžios“.

IWG nurodė, kad Didžiojoje Britanijoje jos nuomojamų patalpų užimtumas pasiekė 67,7 proc. ikipandeminio lygio, ir kad birželį kambarių susirinkimams paklausa „grįžo visu stiprumu“.

„Šis pamatinis žmonių darbo stiliaus pokytis yra akivaizdžiai palankus vėjas IWG tiek vidutinės trukmės, tiek ilgalaikėje perspektyvoje, ir mes stebime išaugusį susidomėjimą tarp įmonių, trokštančių transformuoti savo darbo praktikas“, – sakė M. Dixonas.

IWG akcijos antradienį rytinės prekybos metu augo 1,2 proc.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)