Galbūt Y. Maezawos vardas ir pavardė žinomi nedaugeliui, tačiau šis milijardierius, turtus susikrovęs iš internetinės mados industrijos, daro įspūdį savo gyvenimo būdu, kurį atkartoti galėtų retas.

Kaip rašo dailystar.co.uk, šis 45 m. japonų verslininkas ir meno kolekcininkas prieš kurį laiką kreipėsi į automobilių gamintoją „Rolls-Royce“ ir prancūzų mados namus „Hermes“, kad jam pagal specialų užsakymą sukurtų automobilį „Phantom“, kuris derėtų su jam priklausančiu privačiu išskirtinės žalios spalvos lėktuvu.

Toks elgesys gali pasirodyti keistas, tačiau nuostabos kelti jis neturėtų. Y. Maezawos turto vertė – 2,2 mlrd. JAV dolerių (1,9 mlrd. eurų). Lyg to dar būtų maža, jis jau dabar kuria planus po dvejų metų turistus nusiųsti į Mėnulį nemokamai. Šiuos planus jis kuria kartu su milijardieriumi ir inovatoriumi Elonu Musku.

Kas gi iš tiesų yra šis žmogus ir kaip jis sukaupė tokius turtus? Laikas atidžiau pažvelgti į šio iš technologijų verslo milijardus susikrovusio žmogaus asmenybę.

Yusaku Maezawa

Pinigai – iš muzikos

1975 m. lapkričio mėnesį gimęs Y. Maezawa ankstyvuoju gyvenimo laikotarpiu didžiausią savo dėmesį skyrė savo aistrai – muzikai. XX a. dešimtojo dešimtmečio pradžioje jis būgnais grojo mokyklos pankroko grupėje „Switch Style“, pirmąjį ir vienintelį savo įrašą išleidusioje po dvejų metų. Vis dėlto jis nusprendė mesti koledžą ir kartu su dabar jau buvusia savo mergina išvykti į JAV, nes svajojo apie sėkmę versle.

Kadangi teko ieškoti būdų sudurti galą su galu, jis nusprendė įsteigti pirmąją savo įmonę – tai buvo prekių pristatymo paštu paslaugos. Taip jis prekiavo importuotais albumais iš namų.

Yusaku Maezawa

Mados imperija

Po trejų metų Y. Maezawa adaptavo savo prekių pristatymo paštu modelį sukurdamas internetinę mados prekių parduotuvę „Start Today“. 1998 m. jo muzikos grupė pasirašė sutartį su „BGM Japan“. 2000 m. „Start Today“ jau buvo persikėlusi į internetinę platformą ir tapusi akcine bendrove.

Dar po metų tuo metu jau pelnytai mažmeninės prekybos magnatu tituluojamas Y. Maezawa pranešė nusprendęs pailsėti nuo muzikinės karjeros ir ketinantis susitelkti į verslo reikalus. Taigi 2004 m. „Start Today“ atidarė mažmeninės prekybos drabužiais padalinį „Zozotown“, kuris tapo didžiausiu tokio tipo rinkos žaidėju Japonijoje. Po „Zozotown“ sėkmės jis pristatė drabužių prekių ženklą „Zozo“.

Yusaku Maezawa ir Elonas Muskas

Vis dėlto 2019 m. jis pasitraukė iš bendrovės vadovo pareigų, 50,1 proc. įmonės akcijų pardavė už 3,17 mlrd. JAV dolerių (2,69 mlrd. eurų) ir už nežinomą sumą pardavė asmeninį 30 proc. akcijų paketą „Yahoo Japan“.

Misija „dearMoon“

Panašu, kad milijardierius šiuo metu turi dar įspūdingesnių užmojų. 2018 m. jis pasidalino ambicingais planais iki 2023 m. nuskraidinti žmonių į Marsą. Taigi „dearMoon“ misija – tai šešių dienų kosminė kelionė aplink Mėnulį, kurioje dalyvaus pats Y. Maezawa ir dar septyni jo bendrakeleiviai. Elono Musko vadovaujama įmonė „SpaceX“ jau dabar įpareigota sukurti kosminį laivą, galintį gabenti aštuonis keleivius ir du įgulos narius.

„Noriu, kad prisijungtų žmonių iš skirtingų sričių“, – socialiniame tinkle „Twitter“ pasidalintame vaizdo įraše teigia jis, kartu dalindamasis ir nuoroda, kurioje pateikiami pretendentams keliami reikalavimai. Kadangi Y. Maezawa žada padengti visas su šia kosmine kelione susijusias išlaidas, bendrakeleiviai galės keliauti nemokamai.

Yusaku Maezawa

Taigi pretendentams keliami du reikalavimai: jie turi pristatyti bet kokią veiklą, kuria jie užsiima ir kuria jie padeda kitiems asmenims ir visuomenei, ir dar jiems reikalingas noras palaikyti kitus bendrakeleivius, turinčius panašių siekių. „Apmokėjau visas vietas, taigi tai bus privati kelionė“, – patikino milijardierius. Pranešama, kad šio erdvėlaivio rengimo darbai jau vyksta.

Praėjusiais metais Y. Maezawa buvo pradėjęs merginos, palaikysiančios jam kompaniją šios kelionės metu, paieškas, tačiau vėliau jas nutraukė dėl, kaip pats teigė, nevienareikšmiškų jį apėmusių jausmų. Pora metų anksčiau šis asmuo buvo įvardijamas kaip pirmasis 2023 m. suplanuotos „SpaceX“ misijos į Mėnulį keleivis. „SpaceX“ savininkas E. Muskas patvirtino, kad Y. Maezawa sumokėjo daug pinigų už šią privilegiją.

Prabangus superautomobilis

Panašu, kad dabar akivaizdi Y. Maezawos aistra inovacijoms paskatino jį įsigyti visiškai išskirtinį automobilį. Britų automobilių gamintoja „Rolls-Royce“ apjungė jėgas su prancūzų mados dizaino namais „Hermes“, kad sukurtų šį išskirtinį automobilį „Phantom“. Taigi turintis nepakartojamą stiliaus pojūtį Y. Maezawa nori, kad jo superautomobilio „Phantom Oribe“ spalva derėtų su jo jau turimu išskirtinės žalios spalvos privačiu lėktuvu.

Yusaku Maezawa

„Šis didingas ir skoningas „Rolls-Royce Phantom“ automobilis demonstruoja, kas yra įmanoma, kai talentingi žmonės iš dviejų pasaulių didžiųjų namų glaudžiai bendradarbiauja kartu ir kuria daiktą tokiam toli žvelgiančiam ir įkvėpimo nestokojančiam klientui kaip Y. Maezawa, – apie unikalų superautomobilį kalbėjo „Rolls-Royce Motor Cars“ vadovas Torstenas Mulleris Otvosas. – Tai – protų, kompetencijos, vizijų ir įgūdžių junginys, reprezentuojantis geriausius mūsų specialistus ir mūsų turimas galimybes.“

Remiantis „Forbes“ pateikiamais duomenimis, šiuo metu Y. Maezawos turtų vertė siekia 2,2 mlrd. JAV dolerių (1,9 mlrd. eurų) ir jis užima 22 vietą turtingiausių japonų sąraše.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)