„Gridserve Holdings Ltd.“ siekia įrengti 50 tokių taškų visoje JK, o dešimt iš jų turėtų būti paruošta eksploatacijai jau šiais metais, teigiama bendrovės pranešime. 100 milijonų svarų (138 mln. dolerių) investicija turėtų sudominti tuos vartotojus, kurie vengia pirkti elektromobilius, nes bijo, kad ilgiau pavažiavus gali pritrūkti energijos.

Pietryčių Anglijoje įsikūrusi bendrovė siekia sukurti elektrinį įkroviklių greitkelį. Tikimasi, kad elektromobilių pardavimai išaugs dėl vyriausybės sprendimo nuo 2030 m. uždrausti naujus automobilius, naudojančius benziną ir dyzeliną. Siekdama sumažinti vairuotojų nerimą, vyriausybė siekia, kad iki 2023 m. kiekvienoje greitkelio stotelėje būtų mažiausiai šeši superįkrovimo taškai.

„Mūsų įkrovikliais nori naudotis daugiau žmonių, nei mes jų turime, todėl reikia kuo skubiau įkurti naujas stoteles“, – interviu sakė generalinis direktorius Toddingtonas Harperis.

„BloombergNEF“ duomenimis, šiuo metu viso pasaulio keliuose yra apie 12 milijonų keleivinių elektromobilių. Vyriausybėms darant spaudimą mažinti išmetamųjų teršalų kiekį ir krentant akumuliatorių kainoms, tikimasi, kad metiniai elektrinių transporto priemonių pardavimai pakils nuo 3,1 mln. vienetų 2020 m. iki 14 mln. 2025 m. Pasak BNEF, pirmaujančios rinkos yra Kinija ir Europa.

„Gridserve“ birželio 8 d. paskelbė įsigijusi „Ecotricity Ltd.“ nacionalinį elektros įkroviklių tinklą. Bendrovė ketina užbaigti jų visų atnaujinimą 150 lokacijų iki rugsėjo.

Praėjusiais metais „Gridserve“ atidarė pirmąją tik elektromobiliams skirtą degalinę ir stato saulės elektrines, kad galėtų gaminti švarią elektrą savo įkrovimo tinklui. Bendrovė, tarp kurios rėmėjų yra R. Bransono „The Rise Fund“ ir „Hitachi Capital“, šiuo metu sugeneruoja 100 megavatų saulės energijos, o dar 50 megavatų ketinama pradėti statyti, sakė T. Harperis.