Vienas programinės įrangos programuotojas, kuris išvyko iš Rumunijos dėl darbo Jungtinėse Valstijose, korporacijoje „Microsoft“, puoselėjo „beprotišką idėją“, kuri privertė jį grįžti namo ir padėjo tapti vienu turtingiausių pasaulio žmonių, praneša „Bloomberg“.

Danielis Dinesas yra automatikos programų gamintojos „UiPath Inc“, kuri praėjusį trečiadienį per pirminį viešą akcijų siūlymą JAV surinko 1,3 mlrd. dolerių, generalinis direktorius. 49 metų vadovui priklauso 6 mlrd. dolerių vertės įmonės dalis, o tai reiškia, kad jis patenka tarp 500 turtingiausių pasaulio milijardierių.

Tačiau kelias į tokią sėkmę nebuvo lengvas. D. Dinesas Bukarešto universitete studijavo matematiką ir kompiuterių mokslus, kai Rumuniją vis dar valdė diktatorius Nicolae Ceausescu. Per praėjusių metų kasmetinę Montgomerio technologijų konferenciją jis atskleidė, kad 2001 metais imigravo į JAV dirbti įmonėje „Microsoft“, kai jis pats dar nebuvo sulaukęs 30 metų.

UiPath

„Man, kaip žmogui, kuris dvidešimtkelerių metų atvyksta iš Europos į JAV, adaptuotis Jungtinėse Valstijose buvo didelis iššūkis, nors, kalbant iš profesinės pusės, mano patirtis „Microsoft“ buvo puiki“, – teigė jis.

Galiausiai tas laikas įkvėpė jį grįžti į Rumuniją ir įsteigti naują įmonę, kuri dabar automatizuoja nekvalifikuoto darbo užduotis, kurias anksčiau tekdavo atlikti darbininkams iš mažų atlyginimų šalių.
„Man kilo beprotiška idėja grįžti ir įkurti bendrovę“, – konferencijos metu savo prisiminimais dalijosi D. Dinesas.

Pierre Dubuc, Openclassrooms; Daniel Dines, UIPATH; Flora Coleman, Transferwise; Emmanuel Macron

Kuriant „UiPath“, didžiausias iššūkis taip pat virto geriausiu D. Dineso ginklu, rašė jis savo laiške, kuris buvo pridėtas prie įmonės registracijos dokumentų, pateiktų kotiravimui vertybinių popierių biržoje.

„Įmonės steigimas nuo mažų dalykų, kai nėra jokios rinkos, turi slaptą privalumą: tai priverčia tave nuo pat pirmos dienos mąstyti globaliai“, – teigė jis.

UiPath

Nuo to karto „UiPath“ iš mažos įmonės išaugo į didžiulę bendrovę, dominuojančią robotizuotų procesų automatikos srityje. Anot „Forbes“, 2019 metais „UiPath“ gavo 155 mln. dolerių pajamų. Šiais metais ji taip pat pritraukė 750 mln. dolerių investicijų, daugiausia iš „Alkeon Capital“ ir „Coatue“. D. Dinesui šiuo metu priklauso visos „UiPath“ B klasės akcijos, ir jis toliau kontroliuos įmonę, nors vertybinių popierių biržoje ir pardavė akcijų maždaug už 75 mln. dolerių.

„Kažkuriuo metu privalai tapti atvira bendrove, kad tavo darbuotojai galėtų gauti daugiau likvidumo ir turėtų galimybę įsigyti akcijų, – pernai per interviu „Bloomberg“ sakė jis. – Mes beveik prie to priartėjome“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)