Pasauliniame investicijų banke „Citigroup“ penktadieniais uždrausta vykdyti vaizdo skambučius darbo reikalais. Draudimo tikslas – sumažinti darbe juntamą įtampą, kurios dėl pandemijos gerokai padaugėjo.

Naujoji „Citigroup“ vadovė Jane Fraser pranešė darbuotojams, kad paskutinė darbo savaitės diena nuo šiol bus diena be „Zoom“.

Tai dar ne viskas. Gegužės 28-ąją ji paskelbė visos įmonės laisvadieniu – „Citi“ jėgų atgavimo diena, be to, paragino darbuotojus dažniau eiti atostogų, rašo „The Guardian“.

„Iš jūsų komentarų ir asmeninės patirties puikiai žinau, kad ribos tarp namų ir darbo išnykimas, taip pat įtampa, atsirandanti dirbant pandemijos sąlygomis, daro neigiamą poveikį jūsų gyvenimo kokybei, – nurodė J. Fraser išplatintame pranešime. – Leisti, kad taip vyktų, tiesiog neetiška.“

„Išklausiusi kolegų iš viso pasaulio nuomonių, aiškiai supratau, kad turime kovoti su „Zoom“ didinamu nuovargiu, kurį daugelis junta, taigi, teko nugalėti pirminį priešiškumą šios idėjos atžvilgiu“, – toliau rašo J. Fraser.

„Esame pasaulinė bendrovė, todėl mūsų kolektyvas išsklidęs po kelias laiko juostas. Visgi dėl nuolatinio darbo iki vėlumos arba nuo pat ankstyvo ryto, taip pat savaitgaliais darosi neįmanoma kaip reikiant pailsėti, o tai nėra gerai nei žmonėms, nei „Citi“, – įsitikinusi J. Fraser.

Bankų darbuotojai skundžiasi per pandemiją ypač padidėjusiais darbo krūviais. Tarkim, grupelė banko „Goldman Sachs“ tarnautojų visai neseniai pareiškė, kad banko vadovybė verčia juos kęsti nežmoniškas sąlygas, pavyzdžiui, dirbti po 100 valandų per savaitę.

Davidas Solomonas, „Goldman Sachs“ generalinis direktorius, pripažino, kad nuotolinis darbas ypač kenkia darbuotojų sveikatai.

„Nuotolinio darbo sąlygomis galima pasijusti taip, tarsi turėtum būti pasiekiamas 24 valandas per parą 7 dienas per savaitę. Tą pastebi visi – jūsų kolegos, viršininkai, padalinių vadovai, – nurodė D. Solomonas išplatintame pranešime. – Norėtume padėti ir patarti, ką daryti. Deja, tai nėra lengva, tačiau mes stengiamės daryti viską, kad padėtis pagerėtų.“

Viso pasaulio įmonės šiuo metu stengiasi sukurti tokias darbo sąlygas, kuriomis būtų patogu dirbti ne tik per pandemiją, bet ir jai pasibaigus. Pavyzdžiui, automobilių gamybos įmonės „Ford“ darbuotojams (30 tūkst. žmonių) buvo pasakyta, kad dirbti iš namų jie galės ir po pandemijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)