O ką skaito ir rekomenduotų tie, kuriems jau pavyko gyvenime nemažai pasiekti? Portalas Delfi dalijasi kelių LT Big Brother programos mentorių knygų rekomendacijomis. Tų, kurios sukrėtė, įtraukė, o gal net pakeitė mąstymą ar gyvenimą sėkmės pasaulyje pasiekusiems lietuviams.

Romanas Zontovičius, buvęs savaeigių transporto priemonių kūrėjų „Waymo“ instruktorius, JAV

Gediminas Kulikauskas – „Lietuvio kodas“

Ši knyga tarsi veidrodis į mus pačius: viena vertus lietuvių tikrovė prieš šimtą metų atrodė visiškai kitaip, bet daugelį mūsų protėvių pažiūrų, bruožų nesunkiai atpažintume ir šių dienų lietuvius. Tas veidrodis – negailestingas, bet tikras.



Koks iš tiesų buvo lietuvis valstybingumo aušroje? Kas jam labiausiai rūpėjo, kuo jis džiaugėsi, ko gėdijosi, kaip žiūrėjo į verslą ir amatą, ką jam reiškė žemė ir miškas, galų gale – ką valgė ir kada prausėsi?

Atsakydamas į šiuos ir kitus klausimus autorius ne tik pateikia daugybę linksmų faktų ir liudijimų, bet gausiai iliustruoja juos iš visos Lietuvos surinktomis, puikiai to meto atmosferą ir nuotaikas atskleidžiančiomis archyvinėmis nuotraukomis.

Rekomenduoju šią knygą visiems, nebijantiems skaitant atpažinti save.

Agnė Nainytė, verslo konsultantė „Schuberg Philis“, Nyderlandai

Hans Rosling – „Faktų galia“

Pasirodo, mes – žmonės – esame linkę per daug negatyviai žiūrėti į pasaulį ir dažnai užmirštame, kiek visko gera jau esame pasiekę per paskutinius dešimtmečius.

Ši knyga labai aiškiai ir patraukliai mus edukuoja, kad nėra viskas taip blogai, kaip mes galvojame. Autorius dalijasi principais ir gairėmis, kaip atpažinti ir ką daryti, kai mums pateikiama per daug negatyvi ir neteisinga informacija.

Ši knyga yra tiesios būtinybė kiekvienam žmogui, kuris nori suprasti mus aplink supantį pasaulį besiremiant faktais, o ne emocijomis ar įsisenėjusiomis žiniomis.

Vilma Green, HSBC, Londonas

Susan Cain – „Tyla. Introvertų galia pasaulyje, kuris nesiliauja kalbėti“

Esu ekstravertė ir, kaip dauguma, matavau pasaulį iš savo prizmės. Darbe komandos introvertams siūlydavau asmeninio ir profesinio vystymosi priemones, kurios veikė man, ir mačiau, kad tai nėra veiksminga introvertams, tačiau negalėjau iki galo suprasti, kodėl taip yra ir ką turėčiau pakeisti.

Agnė Nainytė, verslo konsultantė „Schuberg Philis“, Nyderlandai


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)