Saugus būdas kiekvienam padaryti gerą darbą

Nors, dėl šalyje paskelbto karantino ir įsigaliojusių Vyriausybės nutarimų, dalis „CUP“ nuomininkų turėjo laikinai sustabdyti savo veiklą, dalis jų sėkmingai veikia. Tai maisto prekių parduotuvės: „Maxima“, „Vynoteka“, „Livin“, „Kavos draugas“, „Majai“, „Skonis ir kvapas“. Taip pat klientus aptarnauja ir užtikrina, kad jie gautų sveikatai būtinas prekes, „Eurovaistinė“. Maistą ir gėrimus išsinešimui tiekia „Subway“, „Senoji kibininė“, „Huracan Coffee“. „KIKA“ rūpinasi, kad augintiniai nepritrūktų maisto. Veikia ir savitarnos skalbykla „Speed Queen“.

Ketvirtame prekybos centro „CUP“ aukšte veikia Nacionalinio kraujo centro padalinys (NKC), kurio veikla šiuo metu yra ypač svarbi. Pastebima, kad žmonėms karantinavusis, senka kraujo atsargos. Šalies kraujo centrai, prisiimdami atsakomybę už visus pacientus, telkia pajėgas ir prašo visuomenės pagalbos valdant koronaviruso infekcijos pasekmes.

„Sveikam žmogui dovanoti kraujo yra visiškai saugu. NKC nėra gydymo įstaiga, taigi potencialios rizikos susidurti su sergančiais asmenimis čia nėra. Laikomės visų saugumo reikalavimų – nuolat dezinfekuojame patalpas, paviršius, darbuotojai naudojasi vienkartinėmis apsaugos priemonėmis“, – sako NKC vadovas Daumantas Gutauskas.

„CUP“ patalpose, NKC padalinyje, per keturias karantino savaites apsilankė net 980 kraujo donorų. Tai saugi vieta, norintiems padaryti gerą darbą, nes čia nėra sergančiųjų, nedidelis žmonių srautas, nuolat vyksta griežtos dezinfekcijos.

Ketvirtame prekybos centro „CUP“ aukšte veikia Nacionalinio kraujo centro padalinys (NKC)

Pirmame „CUP“ aukšte esantis prekybos tinklas „Maxima“ ir „Maisto bankas“ taip pat kviečia nelikti abejingais ir padėti nepriteklių patiriantiems žmonėms. Tai padaryti gali kiekvienas, nupirkdamas ilgiau galiojančių produktų ir palikdamas juos už kasų esančiose „Maisto banko“ dėžėse. Ši akcija vyksta nuo 2020 m. kovo 27 d. iki gegužės 1 d.

„CUP“ generalinė direktorė Ona Nevinskienė

Vieni pirmųjų suskubo padėti medikams

Vos paskelbus karantiną bei paaiškėjus, kad ir mūsų šalies laukia kova su koronavirusu, Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacija (LNTPA) suskubo skatinti savo narius aukoti tiems, kas tiesiogiai kasdien susiduria su šia liga – gydytojams. LNTPA surinko paramos už beveik 239 tūkst. eurų ir Lietuvos medikams jau nupirko bei padalino: respiratorius, pirštines, dezinfekcinį skystį rankoms bei kaukes. Netrukus atvyks dar viena siunta su apsaugos priemonėmis: respiratoriais, kaukėmis, veido skydais, akiniais, antbačiais, vienkartiniais chalatais ir pirštinėmis.

Pasak „CUP“ generalinės direktorės Onos Nevinskienės, įmonei buvo labai svarbu nedelsiant prisidėti prie paramos medikams. „Nors ir mūsų verslui tai – iššūkių metas, tačiau atsakingai žvelgiame į esamą šalies situaciją, suvokiame, kaip svarbu, kad mūsų gydytojai turėtų visas būtinąsias apsisaugojimo priemones. Būdami vieningi ir padėdami vieni kitiems, greičiau išgyvensime šį, karantininį, laikotarpį“, – sako vadovė, pasirūpinusi, kad dar kovo 18 d. būtų pervesti pinigai paramai.

„Maisto banko“ dėžės pirmame „CUP“ aukšte, prie „Maxima“ kasų

Didelis dėmesys darbuotojų ir prekybos centro lankytojų saugumui

Pasak „CUP“ generalinės direktorės, prekybos centras visas pastangas deda ir į tai, kad toliau funkcionuotų bei galėtų teikti paslaugas gyventojams. „Šiuo metu skiriame ypatingą dėmesį saugai (higienai ir dezinfekcijai). Kiekvieną dieną visas patalpas dezinfekuojame kas dvi valandas. Tam naudojame didesniu dezinfekuojančiu poveikiu pasižyminčius skysčius, kuriais plaunamos grindys, valomos durų rankenos, mygtukai, laiptų ir eskalatorių turėklai, sėdimųjų baldų atlošai bei atramos, kiti paviršiai.“

Specialistai akcentuoja, kad šiuo metu labai svarbu, kad viešose vietose, o ypač – parduotuvėse bei prekybos centruose, būtų laikomasi saugaus atstumo tarp žmonių. Prekybos centras „CUP“, laikydamasis šios rekomendacijos, vietose, kur gali susidaryti nors ir nedidelės eilės, saugų atstumą tarp pirkėjų sužymėjo grindų lipdukais „Laukite čia“. Jie ryškūs, puikiai pastebimi, todėl lengviau kontroliuoti, kad žmonės nesibūriuotų.

Prekybos centre „CUP“ saugus atstumas tarp pirkėjų sužymėtas grindų lipdukais „Laukite čia“

Be to, atvykdami į prekybos centrą nuosavu automobiliu, lankytojai gali jaustis saugiai automobilių stovėjimo aikštelėse. Jos yra antžeminės ir gerai vėdinamos.

Vilniečių pamėgta sostinės vieta

Prekybos centras „CUP“, įsikūręs bene gražiausioje sostinės vietoje, tarp Žaliojo ir Baltojo tiltų, visai greta Neries krantinės, žydinčių vyšnių parko, daugeliui vilniečių patinka ne tik dėl patogios lokacijos, bet ir dėl jaukios, malonios aplinkos. Prekybos centro darbuotojai tiki, kad pasibaigus karantinui – gyventojai ir vėl sugrįš į vietas, kurių veikla labiausiai suvaržyta šiuo laikotarpiu: kavines, restoranus, parduotuves. Kiti, galbūt, tiesiog bus išsiilgę pasivaikščiojimo palei Nerį su kavos puodeliu rankose.

„CUP“ lauko terasa

„Kai tik baigsis karantinas, ir kavinės, restoranai atnaujins savo veiklą, lankytojus pirmiausia kviesime į lauko terasas, kurios yra atviroje erdvėje, todėl jose žmonėms bus drąsiau bei smagiau leisti laiką. Jose, maloniai pietaujančius, bendraujančius su artimaisiais ar tiesiog besiilsinčius klientus lepins vaizdas į nuostabias sostinės vietas, gražią Vilniaus centro panoramą ir pavasarinė nuotaika“, – pozityviai į ateitį žvelgia „CUP“ generalinė direktorė.

„CUP“ lauko terasa