Šiuo metu E. Mankevičius, kaip ir kiti mokytojai, mėgaujasi ilgomis vasaros atostogomis. Pašnekovas patikina, kad tokios atostogos išties džiugina, tačiau sako, kad nuo darbo mokykloje pavargti dar nespėjo.

Ir vis tik, nors mokykloje dirba vos trejus metus, Evaldas jau spėjo pastebėti, kokia situacija mokyklose yra iš tiesų. Pirmoje interviu dalyje vyras papasakojo, su kokiais sunkumais susiduria šių laikų mokytojai, kokių sistemos pokyčių reikėtų ir koks atlyginimas užtikrintų, kad mokytojo profesiją galėtume vadinti prestižine.

Tačiau pastebėjimai apie problemas, su kuriomis susiduria švietimo sistemos atstovai, – dar ne viskas, apie ką šiame interviu atviravo pašnekovas. Lietuvių kalbos ir literatūros mokytojas papasakojo, kodėl nusprendė pasirinkti būtent tokį profesinį kelią, ką mano apie privalomąją lietuvių literatūros programą bei kokie pavojai gresia lietuvių kalbai ateityje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją