Šiuo metu Lietuvoje veikia apie 150 senelių globos namų. Tik labai nedidelė čia gyvenančių senjorų dalis gali pati sumokėti už apgyvendinimą, mat kitiems senjorams tai padaryti padeda savivaldybės ir valstybė. Tačiau panašu, kad tokia tvarka nėra ideali – savivaldybių mokėjimai už paslaugas vėluoja jau ne pirmą kartą.

Delfi kalbinti senelių globos namų vadovai sako tiesiai šviesiai – vėluojantys mokėjimai minėtas įstaigas gali privesti prie žiaurios baigties.

Tiesa, nors mokėjimai senelių globos namams vėluoja ne vienoje savivaldybėje, vis tik daugiausiai kritikos strėlių lekia į Kauną – tikinama, kad čia senjorų globos namai išgyvena prasčiausius laikus.

Taigi, kas iš tiesų yra atsakingas už vis parklupdomus senelių globos namus ir grėsmę senjorams likti be stogo virš galvos?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją