Visai neseniai dienos šviesą išvydo projektas, kurio sumanytojai Lietuvoje sieks sukurti iki šiol dar neegzistavusį keliautojų namelių tinklą. Paklausite, kas tie keliautojų nameliai? Trumpai tariant, tai tokios vietos, kuriose žygiuotojai ar kitaip keliaujantieji galės atsikvėpti, pernakvoti, kad toliau tęstų savo kelionę.

Ir ne, šie nameliai neprimins nei kaimo turizmo sodybų, nei platformoje „Airbnb“ siūlomų nakvynės variantų. Keliautojų nameliuose viskas bus kur kas paprasčiau, tačiau projekto sumanytojai įsitikinę – tokie nameliai tik dar labiau paskatins burtis keliautojų bendruomenę.

„Pirmiausia mes norime atliepti paprastos nakvynės poreikį. Matome, kad Lietuvoje sparčiai populiarėja žygiavimas ir keliavimas, tik trūksta nakvynės vietų. Antra, norime prikelti nenaudojamus pastatus, kurie atrodo gan liūdnai“, – apie keliautojų namelius pasakoja projekto iniciatorė Karolina Želvė.

Apie tai, ką bus galima rasti keliautojų nameliuose, kas juose galės apsistoti ir kiek kainuos juose nakvoti, Delfi kalbasi su K. Želve.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją