Kalbant paprastai – techniškai akcijos perėjo iš kritimo į augimo ciklą. Tad ar ekonominės bei finansinės negandos jau baigėsi, o gal tai tik trumpalaikė euforija?

Brangsta tikrai ne viskas

Nors minėtą indeksą sudaro 500 didžiausių JAV įmonių, tad teoriškai indeksas turėtų gerai atspindėti šalies verslo padėtį bei investuotojų nuotaikas, praktiškai taip būna tikrai ne visada. Kadangi indekse skirtingo dydžio įmonės turi skirtingą svorį (kuo didesnė įmonė, tuo daugiau svorio), šis gali šokti į viršų ir tuomet, kai auga vos kelių didžiausių įmonių vertė.

Taip nutiko ir šį kartą. Visą augimą nuo metų pradžios generuoja 5-10 didžiausių įmonių, tokių kaip Apple, Google, Amazon. Šių įmonių akcijos per pirmus penkis metų mėnesius investuotojams uždirbo ypatingai gerą grąžą, siekiančią 30-50 proc. Tačiau, jei iš indekso išmestumėme 10 didžiausių įmonių ir vertintumėme likusių 490 pasirodymą, rezultatai būtų iš esmės kitokie. Didžioji dalis šių akcijų kainų nuo metų pradžios nepajudėjo niekur ar net krito.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją