Įmonės vizitinė kortelė – glaistyti varškės sūreliai, „Aistės“ prekės ženklo asortimentas, varškės tortai, bei veganiški įvairūs desertai. Būtent sūreliai jiems atvėrė pasaulinės rinkos vartus, nes buvo gaminami kiekvienai šaliai priimti ir vertinami skoniai.

10 metų maršrutu Vilnius-Varėna-Vilnius

Bet apie viską iš pradžių. J. Kuzminienė nėra šios įmonės akcininkė, ji yra samdoma vadovė, kuri kiekvieną darbo dieną į gamyklą atvažiuoja iš Vilniaus, o vakarop rieda atgalios.

„Varėnos pienelis“ yra ketvirtoji gamykla. Darbinę karjerą pradėjau 2002 m., – taip pradedame šį pokalbį. – Iš pradžių buvo žuvies perdirbimo gamykla „Makvela“, kuri veikė buvo prie Vilniaus. Tada – „Vilniaus mėsa“, vėliau mėsos produktų gamykla „Nematekas“, kurioje dirbau eksporto skyriaus vadove“.

Ir tada moteris sulaukė pasiūlymo ateiti darbuotis į Varėnos gamyklą, kuri buvo labai sunkioje finansinėje situacijoje, tačiau ją suviliojo tai, kad atsirado galimybė ne tik prekiauti gamyklos gaminamais produktais, bet ir dalyvauti pačių produktų kūrimo procese: įgyvendinti savo mintis pakuočių dizaine ir, be abejo, įmonę vėl pastatyti ant kojų.

„Čia atsirado daugiau atsakomybės, daugiau galimybių pasireikšti fantazijai. Ankstesnėse gamyklose buvo ribota atsakomybė, aš tik ieškojau pirkėjų jau galutiniam produktui, o man patinka dalyvauti parenkant ir skonius, ir dizainą“, – patikina pašnekovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)