„(...) Tiek laivų savininkai, tiek uostai yra įpareigoti kasmet mažinti į aplinką patenkančių išmetamųjų dujų kiekį, tad alternatyviais degalais varomi laivai vis sparčiau integruojami į laivybos sektorių. (...) Klaipėdos uostas imasi aktyvių veiksmų, kad užtikrintų alternatyvių degalų diegimą, įgytų žinių ir praktinės patirties alternatyviosios energetikos pramonės srityje. Kartu kuriame partnerių ir suinteresuotųjų šalių, kurios potencialiai galėtų dalyvauti įvairiuose žaliosios energetikos projektų etapuose, tinklą“, – sako Klaipėdos valstybinio jūrų uosto generalinis direktorius Algis Latakas.

Uostas nurodo, kad bendradarbiavimo sutartimi įsipareigota keistis informacija metanolio gamybos, saugojimo, tiekimo, pasipildymo ir naudojimo srityse, taip pat darnaus uostų vystymosi, aplinkos apsaugos ir kitomis temomis. Susitarta kartu dalyvauti metanolio gamybos ir energetikos projektuose, alternatyviųjų degalų renginiuose, konferencijose, seminaruose ir iniciatyvose.

„Proman“ taip pat prisidės inicijuojant dialogą ir bendradarbiavimą su metanolio ekspertais ir operatoriais, metanolio klasteriais ir asociacijomis, laivybos linijomis.

„Mūsų produktų asortimentas, ypač mūsų mažai anglies dioksido į aplinką išskiriantys metanolio mišiniai, kartu su nuolatinėmis mūsų investicijomis į žaliojo ir mėlynojo metanolio gamybos įrenginius visame pasaulyje, tikiu, skatins pramonės perėjimą prie mažai anglies dioksido į aplinką išskiriančios energijos naudojimo. Šis bendradarbiavimo memorandumas su Klaipėdos uostu yra dalis mūsų pastangų teikti sandėliavimo, bunkeravimo ir logistikos sprendimus per Europos Sąjungą mūsų klientams visame pasaulyje“, – sako „Proman“ plėtros direktorius Timotis Cornelius.

„Proman“ – pasaulyje pirmaujanti metanolio, trąšų ir kitų iš gamtinių dujų gautų produktų gamybos bendrovė. Ji siekia kurti mažai anglies dioksido į aplinką išskiriantį metanolį bei amoniaką kaip švaresnę iškastinio kuro alternatyvą, leidžiančią smarkiai sumažinti išmetamųjų teršalų kiekį įvairiuose sektoriuose, įskaitant transportą ir sunkiąją pramonę.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją