„Atsižvelgiant į įmonės siekį tapti pirmaujančia finansavimo sprendimų platforma verslui visoje Europoje, Nyderlandai mums yra strategiškai svarbi rinka. Šalis yra technologiškai išsivysčiusi ir puikiai pasiruošusi skaitmeniniams finansavimo sprendimams, todėl mūsų siūlomos paslaugos puikiai atlieps vietinio verslo poreikius“, – sako „SME Finance“ vadovas Mindaugas Mikalajūnas, pabrėždamas, kad smulkusis verslas yra modernių Europos ekonomikų stuburas, tačiau šiam verslo segmentui tradiciniai bankai neturi pakankamai finansavimo sprendimų, o panaši situacija išlieka visoje Europoje.

Remiantis Europos Komisijos parengta metine ataskaita, Nyderlanduose SVV skaičius auga daug greičiau nei Europos Sąjungoje.

„Nyderlanduose veikia apie 2 milijonus smulkiųjų įmonių, iš kurių 93 proc. sudaro labai smulkus verslas, įdarbinantis mažiau nei penkis darbuotojus, tad šiam verslo sektoriui itin sunku gauti finansavimą iš didžiųjų bankų.

Pagal Pasaulinį inovacijų indeksą Nyderlandai užima šeštą vietą pasaulyje, rinka yra technologiškai pažengusi ir pasiruošusi inovacijomis grįstiems finansavimo sprendimams“, – pasakoja M. Mikalajūnas.

Remiantis Europos bankininkystės federacijos duomenimis, šalyje bankai vis dar užima apie 85 proc. viso sektoriaus.

„Ši „SME Finance“ plėtra suteikia Nyderlandų SVV įmonėms svarbią prieigą prie finansavimo ir išplečia finansavimo produktų pasiūlą šalyje, įskaitant paskolas be užstato ir tai tikrai atneš apčiuopiamus pokyčius SVV ekonomikoje“, – priduria Bas Vanhorick, „SME Finance“ vadovas Nyderlanduose.

Ekspertas nurodo, kad šalyje SVV finansavimo pasirinkimas menkas. Nors alternatyvios finansavimo formos pastariaisiais metais išpopuliarėjo, tačiau pagal apimtį alternatyvių finansavimo formų prieiga yra ribota.

Tikimasi, kad „SME Finance“ prisidės prie regioninės šalies plėtros, išplės finansavimo pasirinkimą smulkiam verslui, kartu skatins inovacijas finansų rinkoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją